Сближете се емоционално с мъжа си – ето три ефикасни начина

 

Емоционалната близост е основният компонент на връзката, която държи отношенията на двойката в дългосрочен план. Ясно е, че повечето по-зрели дами не могат да се конкурират с 25-годишните колежки на съпруга си.

Но пък всяка мъдра жена има нещо много по-значимо от стегнато тяло – тя има щастливи брачни спомени, трупани с години, както и силна емоционална връзка с мъжа си.

Ето и четири начина да създадете още по-дълбока емоционална връзка със своя мъж и той никога и да не си помисля за изневяра:

1. Бъдете открита с него

Вашият мъж трябва да се чувства комфортно да ви се доверява. В един свят, в който мъжете трябва да бъдат силни, за да оцелеят, те наистина се нуждаят от място, където могат да бъдат уязвими. Съпругата трябва да даде възможност на мъжа си от време на време да сваля маската на мачо и просто да бъде себе си. Разговаряйте с мъжа си за проблемите и страховете му, говорете си за чувствата му, давайте му съвети, утешавайте го, създайте му комфорт. Не го слушайте с едното ухо, защото децата ви разсейват – бъдете внимателни към неговите чувства.

2. Не му раздавайте удари под кръста, когато сте ядосана

Ако вашият мъж споделя с вас проблемите си, никога не използвайте тези откровения срещу него по време на разгорещен скандал. Ако искате мъжът ви да чуе вашите доводи, да усети болката ви и да се опита да ви разбере, говорете с него, но не злобно. Уважавайте неговите чувства, въпреки собствените си отрицателни емоции към момента. Дори да сте много разстроена, не си позволявайте да атакувате половинката с нечестни удари под кръста.

3. Покажете му, че го обожавате

Някои жени са по-гальовни и по-често демонстрират физическата си привързаност. Те докосват и милват мъжа си, говорят му нежно и топло. Опитайте се и вие да правите така, дори да не сте много любвеобилна по природа. Докосванията и по-скоро позитивната енергия от този допир, сближава двойката и води до по-силна емоционална връзка между двама души.

Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Facebook

Вашият коментар