Ето кои осем умения трябва да владее всеки родител

Новороденото носи колкото радост, то толкова и отговорност. Новите родители обикновено преминават през различни етапи, когато се грижат за бебето си. Те включват проблеми като липса на сън, успокояване на бебето и хранене. Бъдете готови за драстични промени в начина си на живот и не забравяйте, че първото кикотене на вашето малко, прави борбите, през които преминавате, да си заслужават.

Направихме някои изследвания, на базата, на които съставихме списък на нещата, които могат да ви бъдат от полза, ако отскоро сте родители.

1. Как да държим бебе

Когато трябва да хванем в обятията си нашето малко ангелче, то повечето от нас не знаят въобще как трябва да се случи това. Винаги има страх, особено за родителите, на които никога не им се е налагало да правят нещо такова. Притеснявате се, че не държите правилно това малко, малко бебе.

Костите на врата на детето са най-деликатните и, когато го вземете, вие трябва да задържите ръката си под главата му. Тъй като бебето не може физически да държи главичката си само на този етап. Тази задачата се пада точно на вас. Едната ви ръка трябва да е под главата му, а другата – под бедрата.

2. Как майките трябва да се грижат за себе си през първите 30 дни

Първите тридесет дни са най-важни. По това време е важно майката да се грижи добре за себе си, за да може да се грижи за детето по най-добрия възможен начин.

Препоръчва се новите майки да се хранят добре и да ядат правилно, особено ако кърмят. Сънят е друг голям проблем, пред който са изправени. Обикновено се препоръчва да спят, когато детето им спи . Това ще гарантира, че те получават достатъчно сън.

3. Как се повива бебе

Правилното повиване е ключът към спокойното бебе . Първо, сгънете одеялото в диамантена форма. Сгънете горния ъгъл надолу и поставете бебето отгоре. Издърпайте едната страна на одеялото през гърдите на бебето и го сложете под ръката му. Сега вземете долния край на одеялото, сгънете го над краката и го пъхнете зад раменете.

След това издърпайте останалата част от одеялото през гърдите на бебето и го сложете под него. След като веднъж приключите, задръжте бебето близо до гърдите си . Тъй като там е достатъчно уютно, за да заспи по-бързо.

4. Как да кърмите бебе

Кърменето е много важно, особено през първите няколко дни. Това може да бъде пречка за майката, а понякога и за бебето. Тъй като млякото е единственият източник на храна и хранене за бебето в първите дни от живота му, важно е да бъдете твърдо решени да разберете достатъчно за техниката, докато не сте перфектни в нея.

Простото, както може да звучи, понякога може да е сложно.

Може да храните детето си от различни позиции, в зависимост от това, което искате да постигнете.

5. Как да масажирате бебе

Масажът обикновено се прави за новородени, за да направите костите и мускулите му по-силни. Първото правило е да не го правите преди или след хранене. За да направите успешен масаж на бебето, изпълнете следните стъпки: поставете бебето си на кърпа или одеяло на удобна повърхност като легло и започнете да масажирате с масло. Започнете с краката, последвани от ръцете, от гърдите и накрая от коремчето на бебето.

Масажирането не само успокоява, но и укрепва бебето. Допълнителен бонус е връзката, която се създава с бебето по време на тези ежедневни масажи.

6. Как се къпе бебе

Всеки нов родител е нервен за къпането на бебето си. Важно е да се отбележи, че новородените имат нужда само от гъба за баня през първата седмица от живота си. Предлагаме да изчакате, докато пъпната връв изсъхне и падне сама, за да започнете с банята във вана.

Проверете температурата на водата, преди да пуснете бебето и никога не го оставяйте без надзор.

7. Как да приспим бебето си

Първите няколко дни са особено трудни, когато става дума за съня на бебето.

Родителите обикновено се борят да поставят бебето да спи, когато те преценят. Излизайки от тъмната уютна утроба, първата стъпка към това бебето да осъзнае новия свят и как хората спят тук, е светлината. Опитайте се да запазите стаята осветена през деня и да намалите светлината през нощта. Това ще помогне на бебето да разбере разликата между нощта и деня.

8. Как да сложите памперс

Смяната на пелените не е наука за ракетите, въпреки че може да изглежда така. Родителите обикновено се страхуват от тази задача в началото.

Никога не закрепвайте пелена върху клипс на пъпната връв, а винаги под нея. Не трябва да има допълнителен натиск върху тази област.

Има още няколко неща, които винаги трябва да имате предвид. Винаги махайте пелената на бебето отпред-назад, за да избегнете всякакви инфекции.

Винаги се уверявайте, че зоната е суха, преди да сложите нова пелена. Ако бебето има обрив с пелена, вземете допълнителни предпазни мерки като го проверявате често, така че пълната или замърсена пелена да не усилва обрива. Избягвайте ароматизирани сапуни или пелени, докато обривът напълно не изчезне./jenata.blitz.bg

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply