Вълнуващата история на Цвети и Станислав от Бургас – любов, заради която си струва да влезеш в огъня

Станислав Райчев гаси пожари еднакво добре и в гората, и в кухнята. Той е оперативен дежурен в Пожарната в Бургас и победител в четвъртия сезон на кулинарното шоу „Мастършеф”. Пред колегите от bTV той застана с очарователната си съпруга Цветомила Райчева.

И двамата имат татуировки на дясната ръка, обичат да гледат мач, а на сватбата си заменят Менделсон с химна на „Шампионска лига”. Но най-много от всичко обичат семейството си. Любовта им пламва след 4-годишно приятелство.

Запознават се в Академията на МВР, когато тя е първи курс, а той – втори.

„Останахме си приятели доста време. В цялата Академия си бяхме много добри приятели – на купони, на сбирки, излизахме заедно”, спомня си Станислав.

Искрата пламва след това. „Не се бяхме виждали около година, той работеше в службата в Бургас. Стана така, че по стечение на обстоятелствата аз бях в Бургас при колеги и излязохме да се видим с него. На мен ми се стори доста по-възмъжал, доста по-пораснал, доста по-сериозен и така – искрата пламна тогава”, признава Цветомила.

След добри приятели станахме мъж и жена”, обобщава Станислав. Той прави предложението за брак на Цветомила на стадиона – на почивката на мач между „Черноморец” и „Лудогорец”. „Беше нещо уникално наистина, краката ми се подкосиха, едва стигнах до терена”, спомня си Цветомила.

„И аз доста треперех, защото си представях, ако каже „Не” пред 5000 души, щеше да е най-голямото унижение за мен”, разкрива Станислав.

Според съпругата му той е и по-романтичният от двамата.

„На мен много не са ми присъщи такива качества като романтика, аз съм по-емоционална, по-директна, докато той е по-спокоен, премисля нещата и съответно има време така да ги организира, че да се случат по-романтично”, казва тя. По думите ѝ Станислав е изключително грижовен баща.

„Той е от родителите, които ходят след детето си: „Тате, дай тук да видим да не ти са студени крачетата, обуй си пантофките, дай да видя дали не си се изпотил, да те преоблека”. Много ми помага, изключително много, не знам дали има друг такъв мъж като него – честно”, отбелязва Цветомила.

Тя признава, че се притеснява за Станислав, когато гази голям пожар.

„Да, случвало ми се е, и то редовно – дали ще е пожар, дали ще е наводнение, дали ще е снеговалежи. Наскоро дори имаше такъв пожар в жандармерията, където имаше някакви слухове, че има патрони, боеприпаси в складовете. Честно казано, тогава бях много притеснена, по време на наводненията, когато трябваше да се връзват колегите, за да спасят някого, за да минат през водата. Професията наистина е много опасна и честно казано, когато е на работа, вечер доста трудно спя, защото не знам дали сутринта ще се прибере вкъщи”, казва Цвети.

Винаги, когато чуе сирените, че има някакъв пожар, първият въпрос е: „Моля те, пиши ми, че всичко е ок”. И когато мога, ѝ пиша: „Ок е всичко, не се притеснявай!”. В първия възможен момент гледам да ѝ звънна и да ѝ кажа, че всичко е наред, защото не искам тя да се притеснява”, допълва Станислав.

Цвети е категорична, че обича всичко у него.

„Иска най-доброто за мен, винаги се грижи за мен, за мен той е мъж мечта. Няма по-прекрасен мъж на света. Харесва ми чувството му за самоирония. Всяка негова черта ми харесва, с изключение на това, че на моменти малко повече си дрънка, ама аз съм му свикнала просто”, разкрива тя.

Станислав също е категоричен, че Цвети е любовта на живота му. „За мен е много важна подкрепата, която тя ми дава. Обичам я безкрайно много, знам, че тя ме обича страшно много и просто без нея не мога да си представя деня. Да се събудим сутринта, вечерта след работа да се приберем – всеки го чака този момент, денят ми се осмисля. Благодарен съм, че съдбата ни събра, че след като дълго време не се бяхме виждали, се събрахме, станахме семейство и накрая тази голяма любов се въплъти в нашия син”,допълва Станислав.

Това е човекът, за когото бих дал всичко, както се казва в нашата професия, и в огъня бих влязъл за нея. Това е най-голямото ми съкровище”, подчертава той.
Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply