Вижте кои продукти привличат пари в къщата

Ако вярваме в съществуването на специална енергия, която невидимо контролира всички процеси на съществуване, то животът ни може да стане много по-интересен. Не напразно в древни времена хората са давали свещен смисъл на някои храни и са приписвали на продукти и ястия възможността да донесат в дома им богатство и късмет.

В следващите редове ще откриете списък с 9 продукта, които задължително трябва да имате в кухнята си, защото още от древни времена те са носели богатство.

1. Хляб

Това може би е абсолютния лидер в класацията на храната, която символизира богатството, поне според повечето славянски народи и древните им традиции. Само се замислете колко вярвания и ритуали са свързани точно с пити и погачи. Изобилието на хляб обещава добър и свободен живот.. Хапвайте повече златни хлебчета и знайте – това е на пари.

2. Картофи

Картофите – вторият хляб, учи мъдростта на хората. Не случайно народът е измислил поговорката „”От картофи и пипер, пари се появяват”. Много хора смятат, че приписването на такава положителна финансова енергия на картофите, произлиза от Беларус. Няма как да потвърдим или отречем категорично това.

3. Мед

В руската история има много народни поговорки за меда и неговата положителна енергия върху джоба. Хората, които са живели преди много години, са се радвали до безумие на този златист, сладък и ароматен дар на природата. С времето този продукт се е превърнал в символ на упоритата работа, а в последствие и на отплащането и много печалби. Задължително гледайте да имате от него в кухнята си.

4. Ябълки

Не напразно точно тя се появява в повечето народни приказки. Тя е символ на вечната жизненост, грижа, щедрост. Ябълковото дърво не само дава плод, то „ражда”. Южните славяни имат много ритуали и традиции, свързани точно с тези плодове. Те са свързани със сватби и различни празненства. Ябълката се е превърнала и в символ на стабилен брак, силна любов и здрави деца. В къща където има ябълки, благосъстоянието е сигурно.

5. Зеле

Без значение какво е зелето, то то е хубаво да присъства в кухнята ви. От много години то е символ на „печеленето на пари” според много древни народи. Вярванията са, че този зеленчук буквално излъчва ‘парична” енергия. Това изобилие от листа и съцветия показват точно това.

6. Нар

Арменци, турци, гърци, китайци и много други народи искрено уважават точно тази храна. Изображението на този плод може да бъде открито в различни картини, стенописи и музайки в различни културни центрове по цял свят. В Китай този плод е почитан като символ на изобилието. В корана пък наровете са споменати в описанието на райските градни. Християните смятат, че този продукт е символ на вечен живот и безсмъртие.

7. Боб

Зърното боб в дома или даже в портфейла помага за пестенето на пари. Казват, че бобът защитава от кражби и не позволява на собственика да харчи пари за глупости. В страните от Южна Америка считат тези растения за символ на изобилие, плодородие и успех. Няма празнична трапеза там, на която да няма такива продукти.

8. Ориз

Той е нещо като хлябът за нас, но в азиатските страни. Преди време точно по тези земи той е изпълнявал ролята на парите – ползвал се е за размяна на стоки или услуги. Азиатците смятат, че оризът има душа. Ако хвърляте ориз по младоженци пък означава да им пожелаете богатство и плодородие. Точно затова е хубаво да го имате и в дома си.

9. Розмарин

Подправките от много време са считани за носители на положителна и обогатяваща енергия. Розмаринът пък е бил любим на много магьосници и лидери през древността. Счита се, че той повдига настроението, а пък това повишава производителността, което пък на свой ред вдига доходите./jenata.blitz.bg

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply