7 прости неща, които всеки трябва да направи преди тръгване на път

Стягаш се за път? За да бъде отпуската ти незабравима и да не се сблъскваш с неприятности по време на пътуването, не забравяй преди да тръгнеш, да изпълниш няколко прости ритуала. Ей така, от суеверие. 

Много от тях ще ти се сторят смешни, но… Ще се изненадаш, когато после се увериш, че наистина работят!

Седни на пътя

Поседни, дори за няколко секунди. Помълчи, събери мислите си, съсредоточи се и помисли дали си взела всичко необходимо за пътуването. Настрой се за хубави неща. Представи си колко добре ще се чувстваш на мястото, където отиваш.

Ако си се запътила към познато място, където ти е било хубаво, прегледай набързо старите снимки. След това стани и преди да тръгнеш, си кажи: „Бог с мен!“.

Хвани се за края на масата

Това е много древно суеверие. Масата символизира родната стряха и по този начин ти запазваш връзката си с нея и обещаваш да се върнеш. Преди дори е било прието да се целува крайчето на покривката, застлана върху масата.

Вземи със себе си пелин

В миналото се е смятало, че клонче суха трева (пелин, мента, теменужка) защитава от различни неприятности по време на път. Можеш да го сложиш в джоба си или някъде в багажа.

Не мий главата си в деня на пътуването

В косата се концентрира жизнената енергия, която ще ти е много необходима по време на пътуването. Ако отмиеш част от нея с шампоана, силите могат да те изоставят в най-неподходящия момент. Най-добре е да измиеш косата си едно денонощие преди пътуването.

Сложи в джоба си стъклен талисман

Това може да е малко кълбо, сувенир или украшение. Трябва да го носиш в джоба си, ако по време на отпуската към компанията ти се присъединят непознати хора. То ще те защити от лоши очи.

Не мий пода преди пътуването

Това е едно от най-древните поверия, проверено с годините. Докато си на път, никой от близките ти, останали вкъщи, не трябва да мие или да мете пода. В противен случай можеш да се сблъскаш с много неприятности.

Не зашивай нищо

Това носи лош късмет! Това е едно от най-старите и най-често сбъдващи се суеверия. Ако си забелязала дупчица на най-неподходящото място, а таксито вече е пред вратата, по-добре временно я замаскирай с нещо или най-добре се преоблечи. /jenata.blitz.bg

Коментирай чрез Facebook

Вашият коментар