Вижте тайната на щастието

 

Дания редовно се класира сред най-щастливите страни в света. Затова не е случайно, че в последно време започна да набира голяма популярност тяхната отколешна концепция, че откриването на радостта във всекидневните уютни кътчета на живота е това, което допринася за щастието, пише Obekti.bg.

Това схващане си има име – непреводимата дума hygge, която се произнася приблизително като „хюгъ“ и превежда съвсем приблизително като „уют“.

Hygge се свързва с чувството на комфорт, сигурност и принадлежност. Разговор с близък приятел, дебело вълнено одеало, топла чаша чай или кафе – всичко това е hygge.

Eто няколко начина да внесете повече hygge в живота си през новата година.

1. Инвестирайте в свещи

Датчаните изгарят повече свещи, отколкото всяка друга страна в света и не без причина. Трепкащите пламъчета, страхотните аромати и нежното кехлибарено сияние допринасят за вълшебна атмосфера.

Бонус: Свещите с дървeни фитили издават звук на пращящо дърво като от камина, докато горят – много hygge.

2. Запасете с любимите си топли напитки

Кафе, какао, или нещо греяно за отскок – топлите напитки са сигурен начин да увеличат уюта във всяка ситуация. Дръжте винаги под ръка съставките за любимите си топли напитки.

3. Общувайте

Въпреки че човек може да го усети сам, чувството да бъдеш с хората, които обичаш, се смята за основния фактор на hygge. Поканете приятели у дома си, сгответе вкусно ястие и се насладете на разговора – без телефони, телевизори и други разсейващи устройства.

4. Увийте се уютно

Пуловери, одеала, дебели чорапи: топлината и комфортът са съществени за hygge. Така че в нощите, в които навън веят бури и хали, увийте себе си, домашните си любимци и всички, които обичате в най-уютните неща, които може да намерите и се пригответе за сериозна доза hygge.

5. Забавете темпото

Измежду всички атрибути на hygge – светлините, топлите напитки, одеалата и разговорите около масата – стои идеята, че отделяте време, за да се насладите на всичко. Светът няма да спре да се върти, защото сте отделили време да се насладите на живота.

6. Прегърнете естественото

Много скандинавски интериори включват естествено дърво и растения, които пренасят природата в дома ви. Обградете се с растения и ще видите как ще започнете да дишате по-леко в стаята.

7. Гответе истинска храна

Кажете не на полуготовите храни от пластмасови кутии. В тях няма hygge. Съберете се с приятели и сгответе нещо от начало до край. Съчетайте с малко греяно вино и почувствайте щастието отвътре.

Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply