Последна дума в диетологията

Последна дума в диетологията: трябва да имате вечеря със семена, ако искате да останете слаби през годините

Лятна разходка с желаните семки в ръка е любимо занимание на мнозина, но женското съсловие, което пази талията си и са решили най-накрая да спечелят битката с допълнителните килограми отдавна са се отказали от това удоволствие.

 Причината изглежда очевидна: високо съдържание на растителни мазнини 

Но също този ценен хранителен продукт съдържа необходимо количество мастноразтворими витамини A, D, Е, които са известни със способността си да намаляват нивата на лошия холестерол и да спомaгат за поддържането младежка кожа.

ползи от семената

Семената също съдържат протеини и въглехидрати, фибри, калий, магнезий и желязо. Хранителните специалисти казват, че този продукт не само не уврежда фигурата, а напротив, помага на отслабването и да се отървете от наднорменото тегло без да навредите на здравето си. Експерти в областта на отслабване препоръчват на ден да ядете 150 грама семена и преди лягане да пиете 1 чаша обезмаслено кисело мляко. Също така, слънчогледовите семена имат много полезни свойства.

ползи от слънчогледовите семки

Полезни свойства на слънчогледовите семки

Тези дарове на природата укрепват сърдечно-съдовата система.

слънчогледови семки

Резултатите от изследванията потвърждават, че 250 гр. от семената се равняват на ежедневната нужда на тялото за витамин Е. Също така семената намаляват нивото на лошия холестерол, намалявайки риска от атеросклероза. Магнезият, съдържащ се в семената на слънчогледа, е необходим за правилното функциониране на мозъка, сърцето и защитата на мускулите от увреждания.

ползи от ядките

Влизайки в тялото, семената провокират освобождаване на серотонин, което е отговорно за нашето добро настроение. Поради съдържанието на цинк, слънчогледовите семена имат положителен ефект върху здравето на кожата, косата и ноктите. Те също така дават чувство на ситост и помагат да се отървете от зависимостта от никотина.

за какво помагат семките

Сега с лекота, можете да си позволите това удоволствие, докато гледате филм или телевизионно шоу.

Споделяйте тази интересна информация с приятелите си!

Коментирай чрез Facebook

Вашият коментар