Дъщерята на поетесата Маргарита Петкова разтърси България с апела си за помощ (СНИМКИ)

Красивата дъщеря на поетесата Маргарита Петкова се бори с онкологично заболяване.

35-годишната Надежда Огойска се нуждае от нашата подкрепа, за да оздравее и прегърне отново двете си дечица. Тя написа трогателна изповед във Фейсбук профила си, с който апелира всеки, който има възможност, да ѝ подаде ръка.

Дъщерята на Маргарита ПетковаЛюбовта и съпричастието към каузата за живот на Надежда Огойска отвори душите и сърцата на стотици. Събрана бе част от необходимата сума за операция на онкологичното заболяване, но тя не е достатъчна.

Вижте изповедта на младата жена:

Здравейте! Казвам се Надежда и съм на 35 г. Майка съм на две деца. Дъщеря, сестра, любима… С две думи – съвсем нормален човек. И като такъв имам своя съвсем реален проблем. А по-точно – тежко онкологично заболяване. Имам рак. От този момент се страхувах. Всичко, което зависи от мен, каквото и да е то – не ме плаши. Но сега съм зависима – от чуждото благородство… Не от добротата (в нея непоколебимо вярвам), а от възможността на хората да помагат. Истински ужас е за мен да поискам от нечий хляб, за да живея… Тежи ми. Но и това имало глава да пати…

Надежда ОгойскаИ тук следва логичният въпрос: С какво моят проблем е по-различен от вашите? С нищо, естествено!

Прекрасно разбирам и до болка знам, че всички имаме казуси за решаване и мъки за изплакване. Борбата е безмилостно жестока, мили хора. За всички. Аз никога не съм се страхувала и спирала да водя битките си. Просто успехите им вече не зависят само от мен. Не мога да продължа сама. Не разполагам с необходимите ресурси. Изчерпах се. И имам нужда от помощ. От вашата помощ. В петък, 13 юли, в Бургас (Крайморие), ще се състои премиерата на книгата “Абсурдни времена – СПЕКТАКЪЛЪТ!”, с едноименната театрална постановка на Нона Йотова и Петър Антонов. Ще ви очакват в Amaya Beach от 20 часа. Събраните средства от куверти за събитието на стойност 10 лева и парите от продажбата на стихосбирката “Абсурдни времена – СПЕКТАКЪЛЪТ!”, на стойност 13 лева, ще бъдат дарени за “Живот на Надежда”! Кампания за събиране на средства е подела и талантливата певица Ажда Чаушева.

Във фейсбук групата “Да помогнем на Надежда” има организиран базар, в който всеки може да участва с покупка, или да се включи с артикул за продажба, чиито средства ще отидат за лечението на младата жена. Изповедта на една българска майка СЛЕД! Ако Господ реши да те вземе при себе си, как да кресна:

Зов за помощ“Проклет да си, Господи! Ти превръщаш най-грозните патенца в лебеди, възкресяваш из мертвих с небрежно докосване, изцеляваш прокажени и прощаваш на грешници, и закриляш най-нищите, и наказваш търговците, дето в твоите храмове разпродават и свещите, и църковната утвар, и вярата, Господи! Ти Си край и начало, и живота, и пътя, и нали все повтаряш “Истината ви казвам”, а от Твоите думи просто днес не ме свърта, да съм бедният Йов ли е Твоята казън… Аз не съм героиня. И не съм богоравна. Щом Ти даваш живот, само Ти го отнемаш. Щом така си решил да е Твоята слава, да е Твоята воля! Но след мене. СЛЕД мене!

Можете да ѝ преведете средства и чрез PayPal: Nadezhda.georgieva.bg@gmail.com или на следната банкова сметка:
IBAN BG77STSA93000021658416 BIC STSABGSF Банка ДСК, Христина Огойска в полза на Надежда Огойска
“СПАСИШ ЛИ ЕДИН ЧОВЕК, СПАСЯВАШ ЦЯЛОТО ЧОВЕЧЕСТВО!” Тел. за контакти: 0893882251

Източник: Нова Варна ©

Коментирай чрез Facebook

Вашият коментар