колко са полезни тиквичките

Тиквичките могат да направят чудеса с тялото ви! Вижте колко са полезни и няма да спрете да ги ядете!

Тиквичките са много полезен зеленчук, а диетолози от цял свят отдавна са ги наредили сред най-ефективните средства за отслабване.

Ястията от тиквички са идеално средство за разтоварване или прочистване на организма. В 100 грама тиквичка се съдържат около 27 килокалории, освен това е много лесна за усвояване от организма. В плода на това растение има каротин, протеини и витамини С, В1, В2, В5, Е и А и много малко захар. Освен това в тиквичките се съдържа ябълчена киселина, много калий, калций, магнезий и фосфор.

Калият, който се съдържа в този зеленчук, помага за отстраняването на излишната вода и натриеви соли от организма и спомага за регулирането на водно-солевия обмен. С помощта на тиквички водата се отделя лесно от организма.

Този зеленчук е ефективен и в борбата с целулита.

Тиквичките могат да се използват при редица заболявания, които водят до затлъстяване. Те влизат задължително в диетата на пациенти с диабет.

Диетата с тиквички е една от малкото, които не вредят на човешкия организъм.

Зеленчукът е много полезен при заболявания на сърцето и кръвоносните съдове. Освен това отлично укрепва имунната система. За приготвянето на нискокалорийни ястия е най-добре да се използват млади тиквички с нежна вкусна сърцевина и меки семки.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply