упражнение върна живота

Това упражнение върна живота на баща ми! Всеки трябва да го ЗНАЕ!

В живота на всеки човек има различни етапи. Разбира се, искаме те да бъдат само ярки и красиви, но дори и от най- трудните ситуации винаги има изход.
Преди близо месец, баща ми бе в болница с инсулт две седмици, прекарани в интензивното отделение, а сега повече от седмица е у дома. Вчера той успя да седне и да възвръща постепенно мобилността на краката си. Напоследък отново прегледах и преработих огромно количество информация за това как да се възстанови човек след такава трудна ситуация. Един от най-ефективните методи обаче ми беше предложен от познат рехабилитатор

упражнения за мобилност

Упражнения за краката

Когато човек има ограничена подвижност в резултат на заболяването (сърдечен удар, инсулт, полиартрит), той все още има жажда за живот, жажда за движение и нищо не може да го накара да остане вързан за инвалидната количка или леглото. В тези случаи рехабилитационните упражнения идват на помощ . Е, това, за което искам да ви кажа, скъпи читателю, е просто чудо!

Този метод е разработен преди стотици години от тибетските лами, но за съвременния човек е известен от съвсем скоро. Редакционната ни колегия Ви предлага да се запознаете с невероятно упражнение – преплитане на пръстите , което ще ви помогне да възстановите мобилността на краката си. Също така си заслужава да направите това упражнение, за да предотвратите ставни проблеми с краката, ако не искате старостта да ви изненада.

упражнения за крака

Здравите крака и коленете означават разликата между ходене сам и инвалидна количка. Персоналното изпълнение на това упражнение ще помогне да се коригират щетите, причинени от стъпките по време на живота ви.

ставни проблеми

ЗАХВАЩАНЕ НА ПРЪСТИТЕ НА РЪЦЕТЕ с ПРЪСТИТЕ НА КРАКАТА В СЕДНАЛО ПОЛОЖЕНИЕ

ЗАХВАЩАНЕ НА ПРЪСТИТЕ НА РЪЦЕТЕ с ПРЪСТИТЕ НА КРАКАТА В СЕДНАЛО ПОЛОЖЕНИЕ

Седнете на стол или на пода. Наведете лявото коляно, издърпайте крака пред себе си, а след това вземете левия си крак с двете си ръце.

Упражнения за краката

Преплепете пръстите на дясната ръка с пръстите на левия крак. Издърпайте върховете на пръстите си с мускулите на петата към коляното и ги разделете на страни.

Упражнения за краката

Задръжте тази позиция за 1 минута и след това повторете упражнението с другия крак. След като направите упражнението, обръщайте внимание на това как се променя цвета на крака поради повишената циркулация.
Ако не можете да предавате пръстите си между пръстите на краката, опитайте да закопчаете пръстите си с ръцете си от едната страна, като натиснете долната част на дланта до заоблената кост под пръстите на стъпалото. Издърпайте пръстите на краката до коляното, доколкото можете.

упражнения за крака

След една седмица от извършването на такова разтягане на мускулите на стъпалото, можете да започнете едновременно да натискате различните рефлексни точки на големия пръст с палеца на ръката.

Опитайте се да увеличите продължителността на упражнението всеки ден. Започнете от 5 минути на ден.

Упражнения за краката

ПРЕПЛИТАНЕ НА ПРЪСТИТЕВ ЛЕГНАЛА ПОЗИЦИЯ

Упражнения за краката

Легнете на гръб и сложете одеяло или книга под главата си. Огънете коленете и поставете краката си на пода до задните части.

Издърпайте дясното коляно в гърдите и натиснете страната на десния крак в лявото бедро до коляното. Дръжте десния крак с лявата си ръка.

И това е интересно:  Хиляди спират лекарствата за кръвно с цяра на Бай Добри от Костенец

Преплетени пръстите на лявата си ръка с пръстите на десния си крак

Упражнения за краката

За да се възползвате от тази възможност за укрепване на ханша И ГЪРБА,  откъснете левия крак от пода и издърпайте лявото коляно към гърдите си.

Упражнения за краката

Спуснете десния си крак и повторете същото упражнение с него

И не се притеснявайте, ако в началния етап това упражнение ще ви причини дискомфорт, тъй като болката, с която пръстите ви са опънати, е по-силна, толкова по-полезно ще бъде това упражнение за вас. Опитайте се да си спомните нещо добро, което може да предизвика усмивка ъв вас, дишайте дълбоко и бавно и вие сами ще се изненадате колко бързо болката и сковаността ще изчезнат.

Много по-добре е да издържите тази слаба болка в краката си, отколкото да страдате от много по-силни болки в цялото тяло!

РЕДАКЦИОНЕН СЪВЕТ

Дори древните китайци забелязали, че първите проблеми се проявяват в краката, а после по цялото тяло. В края на краищата, в краката са концентрирани много нервни окончания и рефлексни зони. Ето защо предлагаме да научите няколко полезни препоръки, които ще помогнат за поддържане на здравето на краката и заедно с тях младостта и доброто състояние на целия организъм.

Както виждате, всичко е много по-лесно, отколкото изглежда. Използвайте това упражнение като превенция, а също и в тежки случаи като ефективен метод за възстановяване. Преплитането на пръстите ще ви помогне да научите как да вървите отново, ако сте достатъчно търпеливи и сте взискателни към себе си. Не забравяйте, че имате 10 пръста на крака и всички трябва да получат подходящо внимание!

Надяваме се, че това просто упражнение ще ви помогне да поддържате мобилността на краката си по-дълго.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply