десерт за жълти стотинки

В ресторант ще ви одерат кожата за този десерт, а вкъщи ще ви струва стотинки – ето как се приготвя!

Ако никога не сте опитвали крем брюле, вие сте загубили половината от живота си. Този френски десерт е завладял милиони сърца по целия свят.

Името на този десерт буквално се превежда като „изгарящ крем“. В края на готвенето, захарта се изгаря на повърхността на крема за карамелизиране на горния слой. Резултатът е невероятна коричка. Затова искам да благодаря на гениалните френски сладкари за подобно кулинарно творение. Просто е невъзможно да се откъснете от него, веднъж пробвате ли го!

Съставките

готварска сметана 960 ml

захар 200 g

жълтъци 6 бр.

екстракт от ванилия 1 ч.л.

Подготовка

Поставете тенджерата със сметана и ванилов екстракт на огъня, но не ги захлупвайте, за да не кипне.

крем
В отделна купа разбъркайте яйчените жълтъци и половината захар. Постепенно се излива в сместа горещия крем, като се разбърква постоянно.

крем брюле
В голяма тавичка поставете купичките за крем брюле. Изсипете вряла вода в голямата форма, така че да достигне средата на малките купички.

рецепта за крем брюле
Изсипете кремообразната смес в съдовете и гответе в предварително загрята фурна на 165 градуса за 45-50 минути.

крем брюле
Извадете формите от фурната, оставете ги да се охладят при стайна температура, покрийте ги с пластмасова обвивка и охладете в продължение на поне два часа.

любими десерти
Извадете крем брюлето от хладилника и оставете десерта да стои за 30 минути на стайна температура. Поръсете повърхността на всеки десерт с останалата захар.


С горелката разтопете захарта, за да образувате горната коричка. Ако нямате такова устройство, не се притеснявайте. Поставете крем-брюлето във фурната на най-горния рафт под максималната температура 5-7 минути, за да превърнете захарта в карамел.

как се прави крем брюле

Крем брюле може да повдигне настроението във всяка една ситуация. Особено приятно е, че този десерт се състои от прости съставки и лесно се подготвя!

Източник: zajenata.bg

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply