леля Митра лекарство

Родопската пчеларка леля Митра: Давам ви лекарство, за което ще ме благославяте

Леля Митра е на достолепните 82 години, но здравето й е перфектно. Родопчанката се захванала с пчеларството покрай мъжа си, който обаче вече не е сред живите.

Затова и родопската пчеларка продължила тази дейност сама. Тя споделя, че медът е най-голямото чудо на света. За нея единственото, от което се нуждаем, за да сме здрави и дълголетни е чист въздух и мед. Тя на драго сърце споделя природните си рецепти за лекове, които да заменят всички скъпи лекарства от аптеката и да ни помогнат да се преборим с всички здравословни проблеми, с които се сблъскаме.

Първата рецепта с мед на леля Митра е следната.

Трябват ни: 1 килограм мед, 200 грама пчелен прашец, 1 килограм лимони и 250 грама сусамов тахан. Първата стъпка е да изцедим сока от лимоните. След това изсипваме сока върху прашеца, така че да се разтвори. След това прибавяме сока и прашеца към меда и бъркаме усърдно и продължително. След това оставяме готовата смес за едно денонощие на хладно и тъмно място. После към сместа прибавяме тахана и отново хубаво разбъркваме.

Консумацията се прави всяка сутрин и вечер. Взимаме 1 лъжица от сместа и я разтваряме в хладка вода. Леля Митра съветва да я пием поне 1 месец, защото тя ще ни помогне да укрепим имунната си система и да се предпазим от настинки и простуди.

Втората рецепта с мед на родопчанката се прави от мед и орехи.

Комбинация, позната на всеки от нас. Това, което трябва да направим, е следното. Първо смиламе орехите и след това ги смесваме с меда. Държим готовата смес в хладилника. Консумацията е по една чаена лъжичка преди всяко хранене. Тази рецепта също помага на организма ни да бъде здрав и да не боледува. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е средства от народната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply