img

Тестото е меко като възглавница, само с 1 съставка, а аз такова не бях яла досега!

/
/
/
loading...
Бухтите са любимата закуска от моето детство. Спомням си как баба ги правеше сутрин и след обяд и винаги бяха пухкави, меки, сочни.

Сега вече и аз знам тайната. Всичко е в тестото. При някой тайната е в млякото, при други във водата, а в нашето семейство – в заквасената сметана и киселото мляко. Тестото става просто великолепно.

Съставките:

– Заквасена сметана 250 мл
– кисело мляко 100 мл
– яйце 1 бр.
– Слънчогледово олио 2 супени лъжици
– сода 1 ч.л.
– сол 0,5 ч.л.
– захар 1 ч.л.
– Пшенично брашно 400 гр
– картофи 300 g

Подготовка

Смесете в една купа киселото мляко, заквасената сметана, слънчогледовото олио, яйцето, както и захарта и солта. Добавете содата и брашно към сместа. Омесете тестото. Подгответе пълнежа. Сварете картофите и ги направете на картофено пюре.

Разделете тестото на части. Разтиляйте го на малки питки и поставете пълнежа от картофи вътре. Загрейте тиганът с олиото и изпържете. Поставете готовите бухтички на хартия, за да погълне излишното количество мазнина. Да ви е вкусно!

Тестото е меко и вкусно – тази рецепта заслужава да бъде споделена.

Коментирай чрез Facebook

Вашият коментар

%d блогъра харесват това: