Името на детето, което сме избрали, носи страшна сила

Името на детето, което сме избрали, носи страшна сила

 

Съществуват много проучвания, които се отнасят към името и живота на човека. Все пак името ти е свързано към теб толкова, колкото ръката ти, кракът ти или съжалението ти, че не си купил биткойн преди една година.

Еврейският университет в Йерусалим направил серия от тестове, при които хора трябвало да изберат едно от четири имена според снимка. Някои имена като Том били познавани 52% от случаите, но за други като Йешуа се падало до 9%. Участниците успявали да познаят правилно 35% от случаите, което е доста над 25%, което доказва, че сме свързани с имената си.

Понеже имената на децата се избират преди или точно след раждане и родителите не знаят как ще изглеждат или ще се държат децата им, нещо друго трябва да се случва. Това може да означава, че имената са само реализиращо се предсказание. Например ако има човек, който се казва Фрака, и има стереотип, че всички с това име ще са дебели и неуспешни, той ще приеме, че и той ще бъде такъв, защото носи това име.

А друг, който се казва Крез, което е стереотип за атлетичен и богат, то носителят на това име ще трябва да се стреми да го оправдае.

За всички родители, мислещи как да кръстят детето си, ето няколко предложения: да го кръстят Петър, ако е момче, и Елена, ако е момиче, защото това са най – често срещани сред собствениците на успешен бизнес.

Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Facebook

Вашият коментар