img

Слагам всичко- вадя от хладилника и режа! Такава вкусотия става, че всички вкъщи се радват като го сложа на масата!

/
/
/
loading...
Вижте как се прави гювеч “Да си оближеш пръстите”- такава вкусотия, а се прави изключително лесно, споделя Е-вести!

Необходими продукти

1 с.л. пресен магданоз
1 ч.л.червен пипер
600 гр. свинско месо
3 бр. моркови
500 гр. картофи
2 гл. кромид лук
4 бр. домати консерва
50 гр. маслини
200 гр. сушеница
250 гр. краве сирене
100 гр. топено сирене
2 щипки черен пипер
50 мл. червено вино

Начин на приготвяне:

Месото, нарязано на кубчета се запържва. Добавят се лукът, нарязан на полумесеци, морковите на колелца. След пет минути добавете целите картофчета (по-малки), доматите от консерва, подправките и виното, оставете малко да покъкри. Свалете от огъня и добавете сушеницата и маслините.

В гювеча сипете малко мазнина, натрошете сиренето, а отгоре изсипете сместа от тигана и налейте малко вода (около 1/2 ч. ч.). Печете на 250 градуса и малко преди да го извадите от фурната, поръсете с парченца топено сирене и върнете пак във фурната да се разтопи.

Поръсете с нарязан магданоз и сервирайте с чаша червено вино. Да ви е вкусно!

Коментирай чрез Facebook

Вашият коментар

%d блогъра харесват това: