Такава ли съдба ни очаква Ето предсказанията, които все още не са се сбъднали, но чакаме

Такава ли съдба ни очаква? Ето предсказанията, които все още не са се сбъднали, но чакаме

Бъдещето винаги е пред нас, предлагайки ни различни варианти на всякакви ситуации и събития. Но още преди хилядолетия хората са се опитвали да предсказват бъдещето. Някои от предсказанията са се сбъдвали, а други са далеч от днешната реалност. Ето няколко предсказания от миналото, които все още не са се сбъднали:

Томас Едисън е един от най-великите изобретатели на всички времена. Но прогнозите му за бъдещето на строителството днес доста се разминават с реалността. Едисън предричал, че в бъдеще ще се строи само със стомана. Според него всяка част от днешните къщи щяла да е от плътни метални сплави.

В сборника си „Марсиански хроники“ писателят Рей Бредбъри предполага, че в бъдещето ще има човешки колонии, които постоянно ще живеят на Марс. Но колкото и да се спекулира с тази идея, тя все още не е осъществена. Вероятно тя ще отлежи и ще чака бъдещото човешко развитие.

Други предсказания от миналото предричали, че домакините по света ще станат много мързеливи, тъй като с развитието на роботиката всяка къщна работа ще се изпълнява от роботи. Те ще мият, перат, чистят и готвят, уточнява „Дарик“.

Разбира се, всички тези предсказания за бъдещето може и да станат истина напред във времето, но засега изглеждат толкаво далечни от реалността, в която се развива човешкият живот днес.


Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply