img

Такава ли съдба ни очаква? Ето предсказанията, които все още не са се сбъднали, но чакаме

/
/
/
loading...

Бъдещето винаги е пред нас, предлагайки ни различни варианти на всякакви ситуации и събития. Но още преди хилядолетия хората са се опитвали да предсказват бъдещето. Някои от предсказанията са се сбъдвали, а други са далеч от днешната реалност. Ето няколко предсказания от миналото, които все още не са се сбъднали:

Томас Едисън е един от най-великите изобретатели на всички времена. Но прогнозите му за бъдещето на строителството днес доста се разминават с реалността. Едисън предричал, че в бъдеще ще се строи само със стомана. Според него всяка част от днешните къщи щяла да е от плътни метални сплави.

В сборника си „Марсиански хроники“ писателят Рей Бредбъри предполага, че в бъдещето ще има човешки колонии, които постоянно ще живеят на Марс. Но колкото и да се спекулира с тази идея, тя все още не е осъществена. Вероятно тя ще отлежи и ще чака бъдещото човешко развитие.

Други предсказания от миналото предричали, че домакините по света ще станат много мързеливи, тъй като с развитието на роботиката всяка къщна работа ще се изпълнява от роботи. Те ще мият, перат, чистят и готвят, уточнява „Дарик“.

Разбира се, всички тези предсказания за бъдещето може и да станат истина напред във времето, но засега изглеждат толкаво далечни от реалността, в която се развива човешкият живот днес.


Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Facebook

Вашият коментар

%d блогъра харесват това: