Ето го бизнесмена от Родопите, който върна чанта с хиляди долари и кредитни карти, намерени в ресторант

Ето го бизнесмена от Родопите, който върна чанта с хиляди долари и кредитни карти, намерени в ресторант

„Вече си ми като брат. Живея в Чикаго, но винаги когато съм в България и минавам от тук ще се отбивам при теб. Винаги можеш да ми се обадиш и да разчиташ на моята помощ”. Тези думи изрича към Рухан Али Никола Панайотов в знак на благодарност, когато чантата му отново е в него.

Мъжът живее от години в Щатите. В неделя се прибирал със семейството си от почивка в Гърция. Решава да спре и да обядват в ресторанта в Черноочене. След това потегля. След около 3 часа вече е в родния си град Габрово. Тогава разбира, че чантата му липсва, намира телефона на комплекса в Черноочене и се свързва със собственика.

„Човекът се представи и каза, че преди няколко часа е обядвал в ресторанта, но си е забравил чантата. Гласът му бе много разтревожен. Обясни на коя маса е седял. Огледах я, но в първия момент не видях нищо. Силно притеснен, мъжът настоя да огледам отново и отново. Тогава забелязах, че чантата е закачена на един от столовете и виси на задната част на облегалката. Казах му, че е тук и да не се притеснява, да дойде и да си я прибере”, разказа за 24rodopi.com Рухан Али.

Собственикът на изгубената вещ обаче посочва, че ще се свърже със свой приятел от Кърджали, който да дойде и я вземе. „Казах му да дойде на място и да провери дали всичко е тук. Дори не сме отваряли чантата. Нямахме представа какво има. Малко по-късно дойдоха двама полицаи от Черноочене, които получили сигнал за изгубена вещ и поискаха да им я предам. Съгласих се само след като чантата бъде отворена пред мен и всичко в нея се опише, за което се издаде протокол. Не исках после човекът да има съмнения, че нещо липсва. Така и направиха униформените служители, а през това време пристигна и въпросният приятел на мъжа. В чантата имаше около 5-6000 долара, швейцарски франкове, кредитни карти, часовник, много документи. На следващия ден Никола Панайотов дойде лично в ресторанта, за да ми благодари”, разказа Рухан Али.

Припомняме, че Никола Панайотов е изпратил и благодарствено писмо до началника на РУ-Кърджали главен инспектор Щерьо Милчев. В него гражданинът изразява респекта си от професионалните действия на двама служители на полицейския участък в Черноочене – Тасим Лятиф, командир на отделение, и старши полицай Йълмаз Бекир.

Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply