Зверско престъпление: Отхвърлен бизнесмен застреля кралица на красотата точно на рождения й ден

В Тайланд разследват жестокото убийство на 20-годишната кралица на красотата и нейния 21-годишен приятел. За това съобщава изданието Bangkok Post.

Зверското престъпление е станало в провинция Чонбури. Павина Намуранграк решила да отпразнува рождения си ден с пътуване до Кхао Чи Чан – местна забележителност, наричана още „Гората на Буда. С момичето били и нейният приятел, бивш колега, както и още един мъж. Убиецът причаквал всички на паркинга в бял седан. Щом ги видял, започнал да стреля. Седем пъти в Павина и приятелят й Анантачай. След това се скрил.

Полицията предполага, че организатор на нападението е 39-годишният бизнесмен Паня Инданг, който е собственик на два нощни клуба в град Патонг. Свидетели разказват, че той е бил влюбен в Павина, която по-рано работела в един от клубовете му, за да обезпечи семейството си.

Нейни приятели твърдят, че тя била притеснена от домогванията на шефа си и напуснала, за да се спаси от него. Следствието смята, че мотив за убийството е ревността на бизнесмена към приятелят на Павина Анантачай, но пък майка му твърди, че не вярва в тази версия, защото синът й бил гей.

Във вторник, 31 юли, полицията е арестувала и 43-годишния Саян Срисук, който във фаталния ден пътувал заедно с Павина към Планината на Буда. По време на разпитите той признал, че са му платили да следи момичето и му казали, че се планира отвличането на красавицата.

Изоставеният автомобил на самия бизнесмен е намерен на гратницата в окръг Муанг. Вероятно той се е скрил на територията на съседна Камбмоджа.

Това не е първият случай, в който бизнесменът се замества в кървави саморазправи. The Phuket News отбелязва, че през 2017 г. Паня Инданг застрелял мъж, въоръжен с нож, след което се предал в полицията. Изданието не уточнява причината за скандала, но е факт, че бизнесменът остава на свобода. Преди пет години пък е бил арестуван за фалшифициране на чанти с марката Gucci и Louis Vuitton.

 

Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply