Спасяват в "Пирогов" мъж, изяден от червеи! Нуждае се от кръв

Спасяват в „Пирогов“ мъж, изяден от червеи! Нуждае се от кръв

 

Ужасяващ случай с мъж от Врачанско стигна до столичната болница „Пирогов“, съобщи BulNews.bg. Червеи изяждат плътта на жив човек и е нужна спешна ампутация на крака му. За целта обаче са необходими две банки кръв и доброволци са подели дарителска кампания.

Пациентът е Иван Методиев Митриков от козлодуйското село Хърлец. Преди време той е получил травма на крака, след като по непредпазливост ударил пръста си в дърво. Инфекцията обаче се разпространила и нагоре. Човекът живее сам и не разполага със средства, затова не получил лекарска помощ. Помагали му съседи с каквото могат, но той криел от тях колко сериозно е положението.

Когато гангрената обхванала крака почти до коляното мъжът с помощта на добри хора от селото най-накрая бил откаран в Пирогов. Там медиците останали втрещени от гледката. Под превръзката кракът на мъжа бил изяден до кости от червеи.

Лекарите се съгласили да оперират по спешност мъжа, като трябва да ампутират крака му чак до бедрото. За интервенцията обаче е нужна кръв, с която в клиниката не разполагат. Доброволците, помогнали на Иван да стигне до столицата, са започнали кампания, в която умоляват всеки, който има възможност, да дари кръв на негово име. Те разпространяват във фейсбук ужасяващи снимки, показващи до къде е стигнала гангрената.

Всеки, който иска да помогне, може да отиде в най-близкия кръводарителски пункт и да даде кръв на името на Иван Методиев Митриков, Пета хирургия Пирогов.

Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply