Ето кога е по-добре партньорите да спят на отделни легла

Ето кога е по-добре партньорите да спят в отделни легла

Несъвместимостта на хората в съня е обстоятелство, което може да разруши добри отношения дори при силен брак, твърдят някои учени.

Това е причината те да препоръчват на някои типове партньори да спят в отделни легла. Според експертите може да има не само сексуална несъвместимост между партньорите, но и „сънлива“. Това твърди експертът по съня Нерина Рамлахан от университета в Лийдс. Тя от дълго време изучава проблема.

„Понякога спането в едно легло разваля сексуалния живот на партньорите. Много проблеми със съня могат да бъдат причинени от поделянето на леглото ви с човек, с когото сте „несъвместими в съня си“, каза Рамлахан.

Тя обяснява, че това с различната чувствителност на хората към външните фактори. Ако двама души спят в едно легло, те все пак реагират на шум и други въздействия в съня си различно и е вероятно, затова да имат несъвместимост на сън и в този случай е по-добре да спят на различни легла.

„Има два типа хора: „чувствителният“ тип се събужда при най-малкия шум: такива хора не могат да спят с партньори и изискват отделно легло. Но има и хора, на които им е лесно да заспят и може да спят навсякъде и по всяко, „- каза специалистът.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply