Как да се обличаме за работа в жегите

Когато температурите се покачват, офис обличането става малко по-предизвикателно.

Лятните стилове могат да варират от удобно и сладко до прекалено разголено, така че какво е подходящо и какво не е, когато става въпрос за офис обличане? Ето как да определите границите.

Джапанките никога не са добра идея

Джапанките определено са летен хит за мъже и жени … на плажа. Но повечето експерти са съгласни, че джапанките никога не са подходящи за лятно работно облекло. “Аз лично не обичам джапанки за офиса, но мисля, че сладките лятни сандали са също толкова удобни и комфортна”, казва Лийза Евънс, стилистка и холивудска дизайнерка на костюми.

Не ходете твърде разголени

Скъпа, горещо е навън, но това не е причина да се разхвърлиш, особено на работното място. “В зависимост от формалността на вашето работно място, рокли без ръкави и блузи могат да бъдат опция в области с горещи температури”, споделя Британи Ман, стилистка на StitchFix Британи Ман. “Всички дрехи с презрамки, които са с по-мала ширината от три пръста, трябва да бъдат оставени за почивните дни.”

Заложете на леки материи и дишащи тъкани

Изпотяване е проблем както за мъжете, така и за жените през лятото, особено когато се сутринта ви започва с пътуване в метрото, влака или градския транспорт. Избягвайте петна от пот и изпотяването като цяло, като избирате леки, дишащи тъкани, като памука казва Браун. “За мъжете дизайнерите започват да използват технологията за втриване на влага, за да ви охладят”, казва тя. Браун препоръчва също и тропическа вълна, която е много лека, често смесват вълна с памук и материята е предназначена да бъде по-дишаща по време на по-горещите месеци. Ан Тейлър предлага няколко стила, които работят за жени, а Джоузеф А. Банк има стилове за мъже.

Ежедневното облекло не означава небрежно облекло

Бели дънки винаги са шик избор, просто не забравяйте да вземете перфектната модела за вашия тип тяло.

Носете си връхна дреха

Голям проблем през лятото е, че е горещо навън, но климатикът работи на макс вътре. Носете си връхна дреха. “Винаги препоръчвам да имате блейзер или жилетка, закачени във вашия офис, за да се преборите с студа от климатика”, казва Браун.

Избягвайте късите панталони

За някои, къси панталони попадат в категорията мини-пола – т.е. неподходящи са за офиса. “Пропуснете шортите за офиса и се придържайте към по-професионален външен вид” споделя Евънс. Но Браун казва, че ако офисът ви не разполага с етикет за обличане или работите в творческо направление, късите панталони са окей, но все пак препоръчва да се придържате към хубав модел.

Вижте шефа или колегите си

Най-добрият начин да разберете какво да носите? “Вземете пример от шефа си и винаги се обличайте по начин, който показва, че сте там, за да работите” споделя Браун. Бъдете първо консервативни, проверете какво носят шефът и колегите ви, а след това се обличайте в техния стил.
Източник: modernitta.com

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply