Мъжете изповядват това, което наистина искат от една връзка

Мъжете изповядват това, което наистина искат от една връзка

През 30-те години на миналия век доктор Джордж У. Крейн разработи скала за брачни оценки, която позволява на съпрузите да преценяват съпругите си и обратно.

Всяка жена може да получи -1 точка, ако лакира в червено си нокти или спи с рокли в косата си. Страшно е да си представим причините за караниците между съпрузите. Оттогава са преминали почти 100 години и определението за добра съпруга се е променило. В тази статия ще разберем какви са изискванията, които имат хората за избраните от тях и какво искат от една връзка като цяло.

Ние искаме всички семейства да бъдат щастливи и затова съставяме списък с най-широко разпространените вярвания за това, което мъжете наистина искат. Успяхме да опровергаем някои от тях, но други се оказаха много упорити.

1. МЪЖЕТЕ ХАРЕСВАТ ЧЕСТНИ ЖЕНИ

В миналото се смятало, че всички мъже са полудявали от кеф да бъдат ласкани и хвалени. Но Rinatta Paries, професионален експерт и треньор и брак, твърди, че честността е оценена от мъжете толкова, колкото и верността, уважението и физическата привлекателност.

Мъжете искат да чуят истината от жените си. Да! Истината, а не критиката. Най-общо казано, съвършената съпруга е тази, която изразява своето мнение честно без осъждение.

2. Мъжете не са против разговорите за живота

Колкото и странно да изглежда, мъжете не са против празните приказки. Противно на утвърденото вярване, мъжете не харесват жени, които винаги мълчат – те наистина се интересуват от това как вървят нещата. Не се шегуваме.

Говорител в Държавния университет в Канзас и талантлив писател Deji Akingbade твърди, че една от основните причини за разделите в семействата е липсата на комуникация. Ако нямате какво да си говорите, това е много тревожен сигнал. Комуникацията ви помага да разберете взаимно чувствата си, докато се научите да четете мислите на другия.

3. Мъжете са по-романтични от жените

Американски киберпсихолог и експерт по междуличностни взаимоотношения Гуендолин Сейдман направи сравнителен анализ, посветен на равнищата на мъжете и жените, които са романтични и стигна до интересен извод. Както се оказва, мъжете превъзхождат жените в романтиката. Това са ярките емоции, които имат значение за тях в любовта и като правило те обикновено са първите, които изповядват чувствата си. Жените, на свой ред, са по-прагматични.

4. Мъжете харесват жени с грим

Повечето мъже твърдят, че няма нищо по-хубаво от природната красота, но това е лъжа. Според един американски сайт за запознанства, жените, които прилагат грим и оправят косата си получават повече предложения за запознанства. Така че физическата привлекателност и грима са признаци, които все още се оценяват от мъжете.

5. Пътят към сърцето на мъжа минава през стомаха му

Домашната храна е важна за мъжете. Патрик Уанис, психолог и треньор в сферата на романтичните отношения, е сигурен, че готвенето има свещено значение.

Апетитните миризми създават усещане за уют. Освен това, мъжете се чувстват изключително щастливи, че любимата им жена изпълнява този подвиг и се научава да готви наистина сложна рецепта. Мъжете харесват жени, които готвят за тях и това не е стереотип.

6. Мъжете не харесват голямото внимание от страна на обществеността

Ако не можете да си представите живота си без Facebook или Instagram и сте в състояние лесно да споделите подробности за личния си живот с обществеността, имайте предвид, че това може да алармира мъжете около вас. Мъжете се притесняват от съмнителната популярност в социалните мрежи и не мечтаят да станат герой на публичните клюки. Психолозите твърдят, че мъжете предпочитат да избягват допълнително внимание и да оценят жените, които могат да запазят техния личен живот в тайна.

7. Мъжете харесват самостоятелни жени

Една сладка глупачка, който слуша мъжа си с отворена уста, винаги губи от самоуверената и самодостатъчна жена. Защо? Всичко е много просто: една самодостатъчна жена е равен партньор в отношенията. Ще можете да преодолявате всички проблеми заедно. Силната жена е надежден партньор.

Но това не е единствената причина – самостоятелните жени са самоуверени и са доволни от живота си, което означава, че не са раздразнителни.

8. Мъжете се нуждаят от лично пространство

Авторитетния психолога Дебора Танер казва, че според нейните наблюдения жените се стремят да прекарват цялото си свободно време с любимия си, а мъжете предпочитат да запазят своята независимост и да прекарват времето си сами. В тази ситуация всяко семейство трябва да търси перфектния баланс в отношенията си. Но повечето експерти се съгласяват, че задушаването на любовта и патологичната ревност могат да унищожат дори най-силното семейство.

9. Мъжете не винаги мислят за секс

Стереотипът, че мъжете мислят само за едно нещо, е напълно остарял. Джей Диаман, американски психолог, казва, че това са жени, които са частично виновни за появата на този стереотип. Всички, защото чакат определен вид поведение от партньора си – смели и малко груби.

Всъщност не само физическата близост е важна за мъжете, но и усещането за тихо пристанище, топлина и разбиране. Повярвай ни, силната половина на нашата планета вече е доста уморена да доказва, че е мачо.

10. Мъжете не се страхуват да направят връзката си официална

Мъжете всъщност не се страхуват от брака, но са много внимателни, когато започват нови взаимоотношения и се опитват да избягнат прибързаните решения.

Последните проучвания, проведени в университета “Бингхамтън” в САЩ, показват, че отнема повече време и емоция за мъжете, за да преодолеят раздялата. И според статистиката жените са готови да се оженят на много по-ранна възраст от мъжете. Учените обясняват тази празнина с факта, че женският мозък, в сравнение с мъжа, достига зрялост по-рано.

Както и да е, важно е да разберете емоционалните нужди на партньора си и да се грижите за него.

11. Мъжете мечтаят, да имат синове и дъщери по равно

Обикновено се смята, че всички мъже мечтаят да имат син, защото синовете продължават фамилното име. Те могат да споделят общия интерес да гледат заедно футбол, например. Въпреки това, според проучване, проведено от Института на Галъп през 2011 г., повечето респонденти мечтаят за бебе. Психолозите обясняват тази тенденция с факта, че бъдещите родители се страхуват от проблеми, които могат да възникнат при отглеждането на момче – шеги, битки и евентуални проблеми в училище.

Днес много потребители на интернет казват приблизително същото – в съвременния свят делът на детето няма значение и сравняването на това дали момчетата или момичетата са по-добри е неприемливо.

Източник: modernitta.com

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply