5 природни лека ще ви избавят от кървящите венци

5 природни лека ще ви избавят от кървящите венци

Кървящите венци са сред най-често срещаните проблеми в устната кухина. Причините може да са свързани с нередовно миене на зъбите, лошо храносмилане, вирусни инфекции, зъбен камък.

Специалните пасти за зъби е един от начините да се справите с проблема. Съществуват обаче и природни лекове, които може да са ви от помощ. От канала във Vbox7 „Баба знае“ ни разкриват пет тях:

Зехтин

Необходимата доза е една супена лъжица за всяко жабурене, което е добре да продължи не по-малко от 5-7 минути. Ако правите процедурата редовно, ще постигнете избелване на зъбите и здравина на венците.

Билки

Сложете в литър вода лайка, смрадлика и сода. Оставете ги да врят около 5 минути. След като водата изстине, я прецедете. Получената отвара можете да използвате по 5-6 пъти на ден.

Алое вера

Растението помага както за намаляването на кървенето, така и за заздравяването на венците. Масажирайте венците с гел от алое около 1-2 минути, а след това изплакнете с вода.

Коприва

Копривата е не просто полезна храна, тя е и отлично средство за поддържане на венците здрави. Сложете в половин литър вряла вода 2-3 супени лъжици сухи листа от коприва. Използвайте готовата смес, за да правите гаргара по няколко пъти на ден.

Карамфилово масло

Карамфилът има антисептични и противовъзпалителни свойства. Можете директно да го сдъвчете или да намажете карамфилово масло върху памук, който да притиснете към проблемното място.

Източник: zdrave.to

Коментирай чрез Facebook

Вашият коментар