Кои са 7-те най-полезни ядки и семена и за какво помагат

Кои са 7-те най-полезни ядки и семена и за какво помагат

Ето и кои са най-предпочитаните ядки и семена и за какво ни помагат те.

1. Тиквени семки. Съдържат витамини А и Е и помагат за еластичността на кожата. Протеините в тях ги правят много подходящи за хапване по време на диети. Имат и доказани ползи за кръвоносните съдове.

2. Бадеми. Намаляват риска от болести на сърдечната система. Засищащи са и помагат за регулирането на теглото.

3. Сусам. Антиоксидантите в него стимулират правилната работа на бъбреците и намаляват холестерола. Полезен е за кожата, косата и ноктите.

4. Орехи. Тези ядки са известни с доброто си действие върху сърцето, но помагат също така и за паметта и като цяло за овладяване на състояние, свързани с напредването на възрастта. В тях има и вещества, които действат за предотвратяването на рак на простатата.

5. Слънчогледови семки. Протеините в тях действат чудесно на мускулите и костите. Тези ядки помагат и за предотвратяването на инфекции на белите дробове.

6. Кашу. Съдържа много желязо, което ни предпазва от анемия. Чрез него могат да се нормализират нивата на кръвната захар при хора с диабет. Също така дава доста енергия.

7. Лешници. Те са богати на витамин В, който прави костите и мускулите ни по-здрави и подобрява работата на имунната ни система.

Източник: expert.bg

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply