3 грешки при гримирането сутрин

Подготовката за излизане сутрин може да бъде голямо предизвикателство. Току-що сте се събудили и бързате за работа или по други задачи. В такива моменти обикновено нямате ентусиазъм за гримиране, но за да изглеждате добре и за лично самочувствие, започвате да нанасяте грим по лицето си. Възможно е да допуснете много грешки, докато сте все още сънена и с много продукти за красота пред себе си. Ето и съветите за избягване на премеждията с гримирането сутрин:

Гримиране при неподходяща светлина

Ако нанесете грима си сутрин и сте доволни начина, по който изглеждате вкъщи на закрито, но след като излезете хората ви гледат като извънземно, значи има нещо нередно. Няма нищо по-лошо от това да загубите времето си сутрин, за да се гримирате и след като се погледнете в прозореца на някоя кола да осъзнаете, че трябва да изриете всичко и да започнете отначало. Лошото осветление може да повлияе на начина, по който виждате цветовете.

Решението на проблема е да се приближите максимално до дневна светлина. Сложете огледалото близо до прозореца или излезте на терасата.

Прекаляване с фон дьо тена

Не се заблуждавайте, че слагането на повече фон дьо тен ще реши проблемите с кожата ви. Напротив рискувате да задълбочите проблема. Освен това, отделяте много повече време в замаскирване на недостатъците си, вместо да подчертаете положителните си страни. Решението ли? Бъдете малко по-естествена.

Използвайте малко коректор, но само на определени места, където е наистина належащо. За основа на грима използвайте крем за лице с изравняващ ефект на тена.

Отделяте прекалено много време за гримиране на очите си

Всяка жена иска погледа й да е примамлив и съвършен и губи прекалено много време за постигането на този ефект. Повечето жени се фокусират в добавянето на слой след слой спирала, подчертана с очна линия, сенки и други подобрения. Това би изглеждало добре, ако ще ходите на нощен бар.

Опростете нещата с еднакъв цвят на клепачите и добавяне на тънка очна линия или един слой спирала. Не претрупвайте грима на очите си.

Можете да разгледате предложенията ни как да се гримирате за кратко време, ако случайно се успите или разполагате с малко време, за да изглеждате добре.

Източник: Модернитта

Коментирай чрез Facebook

Вашият коментар