Спално бельо
Спалното бельо е било особено ценно до средата на деветнадесет век, когато се е предавало от майка на дъщеря, като много скъп подарък.

В последствие спалното бельо започнало да се произвежда, като за това са били важни няколко фактора. Най-важният е бил нишките. Колкото повече нишки има в едно спално бельо, толкова по-здраво ще бъде то. Търсете спално бельо с минимум 200 нишки. Ако намерите повече, още по-добре.

Спалните комплекти са по-подходящи за по-топлото време, тъй като тялото се изпотява и така мокри плътта. Те са обшити с фини нишки и по този начин запазват и здравината на комплекта. Памучните чаршафи са много по-предпочитани, тъй като те са едни от най-здравите, а също така и стават все по-меки с всяко изпиране. Можете да намерите различни видове памучни чаршафи, тъй като те са най-търсените и се предлагат във всякакви десени и цветове.

Памучните чаршафи следват да бъдат изпирани, както производителят е указал. Не трябва да натоварвате барабана и сушилнята. Когато извадите бельото веднага до сгънете.

Ако пък сте се сдобили със стилно винтидж спално бельо, то тогава е добре да го перете на ръка. След това можете да го сложите в сушилнята и когато изсъхне, трябва да го изгладите. Гладенето става, като сложите плата от обратната страна и го напръскате с дестилирана вода преди гладене. Ако сте голямо семейство, може би трябва да помислите за машина за гладене. Също така, използвайте и спрей, който би придал повече аромат, вместо да го колосате. Колосването може да е причина за появата на насекоми.

Ако вашето спално бельо има бродерия или пък блестящи ръбове, то тогава е добре да бъде изгладено, преди да го приберете в гардероба. Едно от най-добрите предимства на памука е, че може да изглежда много добре и красиво, но в същото време да е и приятен на допир, без да се глади особено често.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply