Тялото ни дава сигнали за болестите

Тялото ни дава сигнали за болестите

Тялото винаги изпраща сигнали, за да „каже”, когато нещо не е наред с организма и за това не трябва да ги пренебрегваме. Вслушвайте се , оглеждайте се , защото така може много рано да забележите симптомите и да предотвратите и най-тежките заболявания. И не забравяйте, че болестта, открита в началото, е винаги лечима.

1. Бенките


Повечето са безвредни, но тези, които се появяват в резултат на излагане на слънце, понякога може да бъдат опасни.

2. Бялата коса преди да навършите 40 години


Наличието на повече от 50 % от белите коси в ранна фаза на живота, ако няма друг такъв случай в семейството, може да означава , че имате диабет.

3. Напукани устни


Те могат да бъдат причинени в резултат на температурни промени. Ако устните ви се напукват често, може да е сигнал за гъбична инфекция или липса на вит В в организма.

4. Отоци по врата

Ако забележите, че вратът ви е подут, потърсете лекар. Най-често причината е неправилна работа на щитовидната жлеза, най-много при жени между 20 и 50 годишна възраст.

5. Бялото на очите


Тази част на очите винаги трябва да бъде бяла, освен в случаите на настинка или липса на сън. Жълтеникавият цвят може да е признак на жълтеница, чернодробен или жлъчни проблеми. Ако, по някаква случайност, вашите очи са червени без да има механичен дразнител, вероятно имате високо кръвно налягане или вирусно заболяване.

6. Червени длани


Те може да са признак на екзема, дерматит или алергична реакция. Такива промени са знак и за претоварване или заболяване на черния дроб.

7. Загуба на вежди


Често е знак за проблеми, свързани с щитовидната жлеза, с нейната превишена или намалена функция.

8. Промени в ноктите


Ноктите могат да разкажат много за състоянието на организма ви. Промени в ноктите показва множество заболявания. Тънки и напукани нокти могат да се наследяват, но те също мигат да са следствие на липсата на калции в организма. Неправилната работа на щитовидната жлеза също предизвиква промени в ноктите.

sanovnik.at

Коментирай чрез Facebook

Вашият коментар