Гореща дискусия Млада майка се съблича чисто гола, за да кърми 5-годишния си син и твърди, че това е нормално (СНИМКА 18+)

Гореща дискусия: Млада майка се съблича чисто гола, за да кърми 5-годишния си син и твърди, че това е нормално (СНИМКА 18+)

Гореща дискусия в мрежата и медиите предизвика новината, че 27-годишната Ейми Хардкасъл от Ланкашър продължава да кърми 5-годишния си син. Тя продължава да качва снимки в мрежата, включително и такива, на които и двамата са чисто голи в процеса на кърмене, като настоява, че в това няма нищо неестествено и нередно.

Ейми не работи и посвещава цялото време на семейството. Синът й Макс е роден през юли 2013 г. Според Ейми, отначало тя се смущавала да го кърми публично, но постепенно свикнала и сега го прави по всяко време, когато детето я помоли.

Според самата Ейми тя иска да покаже на други родители, че кърменето дори на петгодишно дете е нормално. Жената е сигурна, че трябва да продължи да прави това, докато самото дете откаже майчиното мляко.

Ейми признава, че тя е била кърмена от майка си само шест месеца, но за за своя син тя взела друго решение. Тя разказва, че кърми Макс вече пет години. Напоследък е намалила кърменето до няколко пъти седмично, но засега няма намерение да го спре изцяло.

Тя смята, че по този въпрос не съществуват строги правили и щом тябото продължава да произвежда мляко, то няма нужда да се спира и кърменето.

Ейми дори вижда предимства, че Макс е на пет години. Според нея вече няма нужда да го кърми на всеки два часа и сега можете да се договаряте с него в случай на някои трудности, например, ако има болка в гърдите. На едно отраснало дете вече може да каже „не“ или да го помолите да изчака, обяснява Ейми пред Daily Mail.

Своите мисли и снимки Ейми споделя с приятели и абонати на страницата си в Instagram. Мнозина пишат положителни отзиви. Но има и други британски майки, които не подкрепят Ейми. Те са сигурни, че кърменето на петгодишно дете е необичайно. Всички отрицателни отзиви, обаче кърмачката блокира и премахва.

Във Великобритания и други страни, проблемът с кърменето продължава да се обсъжда активно. И привържениците, и противниците споделят основателни доводи, защитавайки позициите си.

Световната здравна организация (СЗО) и Департаментът по закрила на детето към ООН настояват, че през първите шест месеца от живота си, децата трябва да получават само кърма, тъй като това е от жизненоважно значение за здравето на майките и новородените. Освен това се препоръчва на жените да кърмят децата докато навършат една или две години.

Въпреки това, обществени активисти, лекари и учени отбелязват, че ако процесът на кърмене не е лесен за жената, това може да има отрицателни последици. Те подчертават, че някои жени физически не могат да произвеждат достатъчно мляко и кърменето може да доведе до дехидратация, понякога дори с риск от увреждане на мозъка.

„Натискът, който понякога се упражнява върху жените чрез всякакви кампании в подкрепа на кърменето или срещу него, носи потенциална опасност“, обобщава експертите, на които се позовава Би Би Си. Според тях в този случай майките трябва да имат право на свободен избор./jenata.blitz.bg.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply