България скърби за убитата журналистка Виктория

България скърби за убитата журналистка Виктория

Бдение в памет на убитата в Русе журналистка Виктория Маринова ще се проведе тази вечер пред столичната църква „Света Неделя“. Събитието се организира в социалните мрежи и ще започне в 18.30 часа. Бдение в памет на убитата Виктория Маринова под надслов “Да запалим свещ за Вики!“ ще се проведе тази вечер и пред Паметника на свободата в Русе. Началото е от 18.30 часа.

Организаторите от BNI Prista Ruse приканват: Да запалим свещ за Вики!

Защото Вики Е слънчева, лъчезарна и прекрасна млада жена, авантюрист, мечтател, майка и професионалист, който помагаше винаги, с каквото може…
Защото от вчера се налага да говорим за нея в минало време….
Защото животът е толкова крехък и за няколко мига, някой с много гнусен, гаден, мръсен и жесток юмрук може да го унищожи….
Защото не е честно…
Защото боли …

Бдения ще има и в други градове на страната, включително и в Русе.

Припомняме, че Разследването на жестокото изнасилване и убийство на 30-годишната жена, която е и административен директор на местния телевизионен канал TVN, все още не е стигнало до извършителя, макар премиерът Бойко Борисов да увери, че това ще стане, защото на мястото е открито много ДНК. Версиите са три – случайно нападение на изнасилвач, който я е ограбил (взети са телефонът й и други вещи), лична драма или планирано покушение, свързано с работата й. Допуска се и с престъплението да е свързан психичноболен от близката клиника.

Младата жена, която има 7-годишна дъщеричка, отишла да тича, за да тренира за маратон на следващия ден. В момента детето е при бащата, с когото Маринова е разведена.

Убийството получи и силен международен отзвук в авторитетни медии и беше коментирано от известни политици.

Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply