Американка на 97 години стана модел

Американската колекционерка и икона на стила Айрис Апфел, която е на 97 години, подписа договор с водеща агенция за модели.

„Айрис е икона с огромен талант. Тя излъчва креативност и вдъхновение. Заедно ще търсим възможност да покажем на света нейния природен дар. И на 97 години Айрис продължава да доказва, че възрастта е само цифра“, казаха от „Ай Ем Джи модълс“.

От агенцията се надяват успехът й в модната индустрия да вдъхнови и други жени на години да изпълнят мечтите си, пише в „Индипендънт”, цитиран от bTV.

„Много съм въодушевена. Никога не съм имала истински агент. Винаги всичко съм правила сама и не съм предполагала, че животът ми ще се промени толкова. Всичко се случи толкова внезапно. Кой би могъл да предположи, че на 97 години ще стана момичето от корицата“, разказа Айрис Апфел.

Тя е участвала в рекламни кампании на козметика и на Кейт Спейд. Снимала се е за италианското издание на сп. „Вог“, дори за корицата на списание „Дейзд енд кънфюзд“.

Айрис е и първият човек, открил собствена изложба на тоалети и аксесоари в нюйорския музей „Метрополитън“ през 2005 г., без да е моден дизайнер. Има принос за интериора на Белия дом.

Коментирай чрез Facebook

Вашият коментар