5 тренда в маникюра тази пролет

Модерният маникюр тази пролет е провокативен, дързък и иска да бъде забелязан. Може да къс и заоблен, но тогава трябва да е в наситен и ярък цвят. Другият вариант е да е дълък и заострен – при този вариант нокътната плочка предоставя повече възможности за арт нокти. А изкуството по ноктите отново е хит – независимо дали говорим за нежни флорални мотиви, или за микс от нестандартни линии и цветове, пише rozali.com.

Метал и хром

Топ тенденция при ноктите за този сезон е лъскавият маникюр. Най-популярните варианти включват лакове за нокти с основа в пастелен цвят, но с металическо покритие. Ако трябва да избирате, заложете на хром, защото той е абсолютен фаворит. Огледални нокти в сиво, преливащо металическо синьо или нежно бонбонено розово с брокатени акценти, маникюрът тази пролет трябва да бъде бляскав и футуристичен.

Камъни

През последните няколко сезона маникюрът с камъни беше само загатван като тренд в модата, но тази година той се налага като водеща тенденция. „Бижутата“ по ноктите под формата на блестящи камъни, мъниста и перли служат като акцент във визията ви и с тяхна помощ няма как да останете незабелязани. Единственият недостатък е, че се поддържа по-трудно, затова и изисква професионална намеса.

Ярки цветове

Тенденциите в маникюра този сезон се лутат между двете крайности. Едната е тази на ярките цветове – колкото по-смели, толкова по-атрактивен е маникюрът. Нокти в наситено оранжево, ярко червено, фуксия, ултравиолетово, кобалтово синьо са само част от възможните опции.

Минимализъм

Говорейки за крайности, при тенденциите в маникюра другата е за минималистичния стил. Късите, добре оформени и поддържани нокти се асоциират с финес, нежност и женственост. Ако сте почитатели на този тренд, изберете семпъл маникюр в бледорозово, прасковено или в телесен цвят.

Абстрактно изкуство

Споменахме, че изкуството по ноктите отново е сред водещите тенденции. Тази година то се изразява в смесени абстрактни линии, форми и контрастиращи цветове, а също в монограми, лога на марки и други отличителни емблеми, които могат да подчертаят модния ви усет.

Коментирай чрез Facebook

Вашият коментар