Не използвайте два пъти една и съща кърпа за лице

Това, което ще прочетете сега, вероятно ще ви прозвучи като пълно прахосничество. Но като дочетете статията докрай, ще разберете, че дерматолозите са прави, пише edna.bg.

Техният съвет: Не използвайте една и съща кърпа за лице два пъти, да не говорим да я делите с друг.

Причината е, че влажната и пухкава хавлия, удобно увиснала в тъмната и също така влажна баня са чудесна среда за развитие на всякакви микроби.

Те причиняват акне, възпаление на кожата и обезсмислят всички грижи, които полагаме пред огледалото.

Единият вариант да спрете порочния кръг на бактериите от лицето в хавлията и обратно, е да използвате хартиени салфетки, с които леко да попивате водата.

За да намалите поне с малко разхода на ресурси, изхвърляйте кърпичките в контейнера за хартия и използвайте кърпи от рециклирана хартия.

Другият вариант е да си вземете 7, колкото са дните от седмицата, малки хавлиени кърпи, защото са по-евтини, и да ги перете веднъж седмично с останалото пране.

Редовното почистване на всички „инструменти“, които докосват лицето им и редовната им подмяна са много важни за цялостното здраве на кожата.

Четките за грим трябва да се мият с топла вода и сапун веднъж на две седмици, гъбичките за лице също трябва да се сменят редовно, а най-добре е да съсредоточите грижата за кожата на лицето си на върха на пръстите си.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply