img

Не използвайте два пъти една и съща кърпа за лице

/
/
/
loading...

Това, което ще прочетете сега, вероятно ще ви прозвучи като пълно прахосничество. Но като дочетете статията докрай, ще разберете, че дерматолозите са прави, пише edna.bg.

Техният съвет: Не използвайте една и съща кърпа за лице два пъти, да не говорим да я делите с друг.

Причината е, че влажната и пухкава хавлия, удобно увиснала в тъмната и също така влажна баня са чудесна среда за развитие на всякакви микроби.

Те причиняват акне, възпаление на кожата и обезсмислят всички грижи, които полагаме пред огледалото.

Единият вариант да спрете порочния кръг на бактериите от лицето в хавлията и обратно, е да използвате хартиени салфетки, с които леко да попивате водата.

За да намалите поне с малко разхода на ресурси, изхвърляйте кърпичките в контейнера за хартия и използвайте кърпи от рециклирана хартия.

Другият вариант е да си вземете 7, колкото са дните от седмицата, малки хавлиени кърпи, защото са по-евтини, и да ги перете веднъж седмично с останалото пране.

Редовното почистване на всички „инструменти“, които докосват лицето им и редовната им подмяна са много важни за цялостното здраве на кожата.

Четките за грим трябва да се мият с топла вода и сапун веднъж на две седмици, гъбичките за лице също трябва да се сменят редовно, а най-добре е да съсредоточите грижата за кожата на лицето си на върха на пръстите си.

Коментирай чрез Facebook

Вашият коментар

%d блогъра харесват това: