9 тайни, които кината крият от вас

Всички обичаме да гледаме филми на големия екран. Но много неща в киносалоните изглеждат доста странни. Например, фактът, че пуканките могат да бъдат толкова скъпи, колкото и билета ви. Oт ” Поничка” проучиха какво кино салоните крият от клиентите си.

9. Работниците не почистват правилно филмовите зали поради краткото време.

Забелязали ли сте някога, че килимните подове могат да бъдат лепкави и доста мръсни, въпреки че работниците почистват залите след всяка прожекция? Поради краткото време между филмите, не може да се почисти качествено, а понякога това се прави бързо и небрежно. Подовете се почистват с почистващ разтвор през нощта.

8. По-лесно на работниците е да вземат боклука, ако го поставите на седалката, а не под нея.

Разбира се, най-добрият вариант е да го изхвърлите сами. Но ако сте решили да оставите кутията с пуканки, е по-добре да я поставите на мястото си, вместо да я хвърлите на пода. Така ще бъде по-лесно за почистване и събиране на боклука, след като филмът свърши.

7. Силните звуци в киното могат да бъдат опасни за вашия слух.

Въпреки факта, че стандартите за аудио системите и изискванията за ниво на звука съществуват, някои киносалони ги регулират, за да се подчинят на себе си. Пазете се от екшън филми с много бомбардировки и бойни сцени, по време на които звукът обикновено надхвърля одобреното ниво.

6. Цените на пуканки са несправедливо надценени.

Според няколко източника на данни, 300гр пуканки струват повече от качествена пържола със същото тегло. Цените за тази любима филмова храна са толкова скъпи, че вместо това би било по-евтино да отидете на добър ресторант.
В САЩ голяма кутия с пуканки струва средно $ 8, докато тя се доставя на киносалона само за 1 долар … същата цена, която ще платите в магазина за хранителни стоки.

5. До 1981 г. в седалките не са имали място за чаши.

Интересното е, че това е изобретено едва през 1981 г., около 60 години след откриването на първия климатизиран киносалон в САЩ.
Между другото, пуканките започнали да се асоциират с гледане на филми в САЩ по време на Втората световна война, когато недостигът на захар накарало киносалоните да спрат да продават бонбони.

4. Защо пуканките миришат толкова добре?

Има няколко причини, поради които не можем да устоим на привлекателната миризма на пуканки. Първо, киносалоните имат свои тайни рецепти, които помагат за създаването на невероятен аромат. Например, някои добавят смес от кокос и рапица. На второ място … добре, винаги има хранителни добавки.

3. Най-малко веднъж седмично работниците трябва да изритат любовна двойка от киносалон.

Тези, които обичат да се гушкат и натискат затрудняват зрителите около тях, трябва да знаят, че повечето киносалони имат фотоапарати, които ви улавят в действие. В този момент вие сте открити, предупреждавани от работник, или напълно изритани. Най-доброто решение е да се прегръщате пред телевизора вкъщи.

2. Продукти в пакет няма да ви спестят пари.

Сделки, състоящи се от пуканки, газирана напитка и други закуски всъщност няма да ви спестят пари. Ако добавите цените на всички компоненти на сделката поотделно и сравните с комбинираната цена, ползата не е толкова голяма. Ще спестите много повече, ако просто намалите размера на поръчката си.

1. Пуканките не винаги са пресни.

Повечето работници в кино залите са признали, че едно от най-хубавите качества на пуканките е, че те не се развалят бързо. Ако пуканките не се продадат, през нощта работниците ще опаковат остатъците и ще ги съхраняват в пластмасови торбички, ще ги затоплят и ще ги продадат отново сутринта.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply