5 типа хора стават любимо угощение за комарите

Не всички ние сме еднакво вкусни за комарите. Оказва се, че кръвопийците имат изискан вкус и по-особени предпочитания, установиха учени, пише Мениджър.

Има 5 типа хора, които те предимно атакуват, защото кръвта им явно е „по-вкусна“.

Хора с по-висока кръвна захар

Комарите предпочитат по-сладка кръв, защото тя е по-хранителна. И затова атакуват и се хранят по-често с кръвта на диабетиците.

Спортисти

Защото организмът им изработва повече млечна киселина, която за комарите е нещо като апетитен деликатес.

С наднормено тегло

Кръвопийците се привличат от въглеродния диоксид, който ние издишаме. А най-голямо количество произвеждат тези, които са с по-едри габарити и излишни килограми.

Тези с кръвна група нула

Проучване, публикувано в сп. „Медицинска етимология“ сочи, че комарите предпочитат най-вече хора с кръвна група нула пред всички останали.

Нещо повече – нашият организъм дава сигнали, които ориентират кръвопийците коя кръвна група е конкретният човек. Така те определят жертвите си.

Облечените в черно

Екип учени от университета във Флорида установи, че в търсене на потенциална жертва, комарът използва всички сетива. Не само обоняние, но и зрение. Те успешно различават черен, син и червен цвят. И техни жертви стават хора, облечени най-вече в черно.

Комарите, освен че оставят по кожата ни пъпки, които сърбят, разнасят и болести. Затова лекарите съветват да използваме защитни средства и репеленти.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply