Инициативата „Карай колело, подари добро“ събира средства за център „Майка и бебе“ в Габрово

“Карай колело, подари добро” е инициатива, която съчетава в себе си страстта към пътуването и колоезденето с грижата към човешкия живот. Кампанията е организирана от Костадин Николов и “SOS Детски селища България”.

Тя цели да привлече общественото внимание към център „Майка и бебе“ в град Габрово. Звено „Майка и бебе“ гр. Габрово е социална услуга, осигурена от сдружение „SOS Детски селища България“. Тя предоставя център за временно настаняване на бременни и на майки в риск да изоставят децата си.

В рамките на “Карай колело, подари добро” Костадин ще осъществи индивидуална велообиколка на Република Северна Македония, като всеки любител на колоезденето може да се включи във всеки един етап от пътешествието. То започва на първи юни (Ден на детето) от Велинград и преминава през градовете Гоце Делчев, Петрич, Дойран, Кавадарци, Прилеп, Битоля, Охрид, Подградец, Струга, Дебър, Тетово, Скопие, Куманово, Кюстендил и завършва в София. Приблизителната дължина на трасето е 1000 км.

Инициативата „Карай колело, подари добро“ има за цел да набере средства, необходими за подобряването материалната база на кризисния център, където са настанени бременните, майките и техните деца. В кризисния център въпросните лица пребивават за период до една година, през който им се предоставя подслон, психологическа подкрепа, достъп до здравни услуги, консултации свързани с подобрение на връзката майка-дете, помощ при намирането на работа. Социалните работници в център „Майка и бебе“ полагат усилия в посока на превенцията на изоставянето на деца.

Към момента кризисният център се нуждае от нова дограма (старата е изгнила, има счупени стъкла), баните и общите помещения са в окаяно състояние. В стаите за настаняване таваните и стените са с изронена от влагата мазилка; липсват мивки и умивалници, необходими за поддръжката на елементарна хигиена.

Със събраните средства в рамките на кампанията „Карай колело, подари добро“ ще бъде извършен ремонт на звено „Майка и бебе“ гр. Габрово, за да могат настоящите и бъдещи майки да отглеждат децата си в нормални и приветливи условия.

Официален сайт и социални канали на кампанията:

web: https://www.podaridobro.org/
Facebook: https://www.facebook.com/podaridobro1
Instagram: https://www.instagram.com/podaridobro/

Коментирай чрез Facebook

Вашият коментар