5 съвета за идеален пикник

Планирането на пикник е нещо повече от това да пакетираме няколко сандвичи, за да ги хапнем навън. Нужно е да обърнем внимание на: обстановката, времето (очевидно) и лекотата на сервиране, пише woman.bg. Ето няколко основни съвета за незабравим пикник:

1. Местоположение

Проучете предварително мястото, на което смятате да организирате пикника си, за да знаете точно къде отивате. Това ще ви помогне да избегнете нежелани и неприятни изненади.

2. Меню

Заложете на лесни за приготвяне, но все пак вкусни ястия. На храна, която ще издържи в горещото време. Храна, която е лесна за транспортиране и сервиране. Солени мини хапки с прошуто, сирена и, разбира се, разнообразие от плодове, сладкиши, грозде…. Не забравяйте напитките.

3. Донесете някои удобства от дома

Декорирането на пространството е от изключително значение. Красивите свещници, текстилните салфетки и ефектен сервиз – всички тези детайли помагат на обикновения пикник да се превърне в специално и паметно събитие! Изберете одеяло, което ще осигури достатъчно комфорт и пространство и което се пере машинно в случай на петна от напитки и храна.

4. Доведете приятел и се забавлявайте

Пикниците са по-добри с приятели.

5. Почистете след себе си!

Не забравяйте да вземете няколко торби за боклук, за да можете да оставите зоната си за пикник толкова чиста и без отпадъци, колкото сте я намерили.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply