Най-добрите кристали за освобождаване от страха

Страхът е смешно нещо … това е емоция, която може да се вкорени дълбоко в психиката ни – и следователно може да бъде изключително разстройваща, предизвикваща тревожност и направо парализираща. В същото време често е доста ирационален и необясним. Въпреки че знаем това, все пак имаме страх.

Популярния фраза на Джордж Аддайър отлично демонстрира това:

„Всичко, което някога сте искали, е от другата страна на страха.“

Сега всички знаем, че страхът може да бъде силен. Но вярвам, че сме по-мощни от страховете си.

Страхът може да по безброй начини и много различни форми. Страх от паяци, публични изказвания, летене, отиване на зъболекар. Или може да има по-широк обхват и по-голямо влияние върху качеството ви на живот. Страх от провал, страх от това да говорите истината си, страх да се доверите на себе си, страх от промяна. Големи или малки, страховете могат коварно да проникнат в нашите мисли и поведение.

Страх от промяна – вкопчване в това, което знаем и ни е удобно. Не искам да напуснем нашата зона на комфорт. Това може да се отнесе за много хора. Защото да живееш означава да изпитваш постоянна промяна и това се случва така или иначе, независимо дали го желаеш или не. Така че, това може да разбуди много страх у някои хора.

Духовният учител Екхарт Толе предлага да погледнете на връзката си с несигурност. Тол пита: Можете ли да се почувствате спокойно със несигурността?

Помнете, че страхът е временен. Може да е плашещо и дори парализиращо – но той е временен.

Нещото при страха е, че той може да цели направо в сърцето ви и да се спусне надолу към всички по-ниски чакри.

Страха Блокира Течението на Енергиите

Той възпрепятства енергийния поток на нашите тела, естествени ритми и енергийни центрове. Той изгражда барикади, блокирайки чакрите. А дисбалансите, които се проявяват като страх, понякога могат да означават затворена първа (или основна) чакра.

Той може също да свидетелства за дисбаланси във втората чакра – кой управлява промяната и как се справяте с промяната, какво е вашето ниво на комфорт и как реагирате на промяна.

Един от начините за овладяване на страха е промяна в перспективата. А промяната в перспективата може да доведе до пробуждане на много нива. Полускъпоценните камъни могат да ви подкрепят по пътя.

Сега, като казах по-горното, трябва да отбележа и това, че на 108% вярвам в чувствата. Отменял съм планове на база лошо усещане, вътрешно знание, което е много силно. И научих това от опит. Опарих се, когато не слушах, и се поучих от тези уроци.

Така че, аз абсолютно вярвам в следването на собственото ни шесто чувство, когато предупредителните звънчета се включат.

Страхът обаче не е едно и също нещо. Страхът често идва от друго място и не е непременно шесто чувство. Най-общо казано повечето страх, с който се сблъскваме в днешните времена, идва от егото и това може да ви блокира да изживеете най-истинския си потенциал – от това да живеете живота на мечтите си.

Сега, ако някога се чувствате несигурни, изпитвате силна паника, парализиращо безпокойство или имате клинична диагноза, търсенето на професионална помощ е най-добрият начин на действие. Има високо обучени лекари и терапевти, които могат да помогнат за поддържането и допълването на терапиите.

Разсейването на страха е процес. Обикновено не се оправя за една нощ; отнема време и всеотдайност. Но за щастие има енергийни инструменти, които можете да научите, за да ви помогнат да работите и освобождавате. Точно тук ще говорим за някои кристали, които могат да помогнат да разсее страха.

Има толкова много варианти на полускъпоценните камъни. Това е едно от най-красивите неща за минералното царство; има над 4000 известни минерала и несъмнено повече, които остават неразкрити. Това означава безкрайни комбинации и възможности да намерите подходящия камък или комбинация от камъни за вас.

Ето шест предложения за подпомагане на работата със страхове:

1. Черен Турмалин: В толкова много случаи Черният Турмалин е кралят за смазване на страх. Това беше моят личен опит и аз също чух от клиенти и много други хора от общността на лечебните кристали, които хвалят Черния Турмалин за този вид подкрепа.

Той е дълбоко заземяващ и защитен камък и веднага се усеща, че ви свързва със земната енергия. Държи ви стабилно с нежното си, но укрепващо влияние. Той е изключително полезен за успокояване на пристъпи на паника. Открих, че носенето на черен турмалин като гривна или колие е полезно във всякакви ситуации, които може да се почувствате уязвими или да се страхувате. Това е камък, който резонира с вашата коренова чакра и поддържа вашето чувство за сигурност и безопасност.

2. Аметист: магически и одухотворяващ. Този камък е чудесен за повишаване на интуицията ви, в която може да ви помогне да срещнете страха очи в очи, като проникнете във вътрешното си познание. Освен това има защитен елемент към него и винаги се чувствам по-сигурен, когато нося аметист.

Пирит: Това е здрав и тежък камък. Наистина е полезен за умствената сила. Той има високо съдържание на желязо, което ви свързва силно със земята и в настоящия момент. Това е друг страхотен камък, който работи в унес с базовата чакра. За мен Пиритът е като кристалната версия на тежко одеяло. Успокоява по време на стрес. Успокояващ и утешаващ, сякаш някой твърдо ви държи, гледа ви право в очите и казва: „Всичко ще бъде наред“.

Обсидиан: Друг заземяващ камък – силен, мощен, защитаващ. Обсидианът има много мощна вибрация. Това може да ви насърчи да продължите напред със сила и смелост. Като вулканично стъкло, то съдържа и някакъв огнен елемент, който може да ви помогне да съберете кураж и да се изправите срещу страховете си. Това е помощно средство за освобождаването на нещата, които вече не ви служат.

Аквамарин: Този камък помага да подкрепите вашия истински Аз през неприятните емоции. Аквамаринът ви помага да се отпуснете и да се доверите. Успокояващата енергия носи спокойствието на нежните океански вълни. Това е камъкът на гърлената чакра, който също ви насърчава да говорите и да изговаряте истината си.

Розов Кварц: Този добре известен лечител на сърцето има такава красива, любяща и мека вибрация, която може да бъде полезна за лечението на сърцето. Той носи спокойни вибрации и толкова много любов. Всички видове любов, включително обича към себе си. Което е толкова полезно, ако се окаже, че сте самият си най-лош критик и се престрашавате заради страховете си. Розовия Кварц може да ви помогне да подкрепите себе си и да изпратите любов към страховете си. Бъдете мили към собственото си аз.

Както споменах по-горе, има хиляди различни минерали, които образуват огромен масив от естествени полускъпоценни камъни. Така че можете да си представите, че този списък с камъни, препоръчан за страха, не е единственият, който може да помогне.

Има толкова много други, включително: Ахат, Малахит, Родонит, Планински Кристал, Опушен Кварц, Яспис. Списъкът продължава и майката природа е създала толкова любезно тези инструменти, които могат да ни помогнат да ни подкрепят през нашите много човешки моменти.

Носенето на кристални бижута, а също и носенето на камъни са мощен начин да ви поддържат, да подсилят вътрешната сила и да преоделеете страха.

Каквито и страхове да срещнете, знайте, че не сте сами. Има кристали, които могат да ви подкрепят и ако е необходимо, има професионалисти, които също могат да помогнат. Запазете вярата в себе си и изпратете любов към своите страхове. Съберете смелостта да се доверите на себе си. Ще се справите.

Можете да закупите ръчно изработени бижута от полускъпоценни камъни и кристали с 10% отстъпка от сайта https://zenlife.bg/ като използвате промо код 10PROMO.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply