Утайка от кафе за по-хубава кожа и коса

Какво правите с утайката от сутрешното кафе? Сигурно я изхвърляте, а можете да се възползвате от многобройните й свойства, полезни за кожата и косата, пише Розали.

Чудесен ексфолиант

Утайката от кафе се използва много успешно за пилинг на кожата на лицето и тялото.

Рецептата е много лесна: смесете една пълна супена лъжица кафена утайка със същото количество мед и зехтин. Нанесете тази смес по тялото и започнете леко да масажирате кожата, след това изплакнете. Повторете още веднъж през седмицата. Хидратиращите свойства на меда и зехтина се съчетават отлично с качеството на кафето като ексфолиант, така че ефектът върху кожата е тонизиращ, отводняващ и почистващ. Тя става мека, целулитът се изглажда.

За лицето пригответе същата смес, като заместите зехтина с бадемово масло. Нанесете по кожата, но избягвайте зоната около очите. След десетина минути изплакнете.

За блестяща коса

Тъмнокосите дами могат да използват утайката от кафе като лесно средство за повече блясък на косата. След измиването й, докато тя все още е мокра, можете да я натриете с утайката и после да я изплакнете. Това естествено средство подсилва естествените цветови нюанси на тъмнокестенявите коси.

Направете си домашен околоочен крем, като смесите 1 ч.л. утайка от кафе, 1 ч.л. кисело мляко и няколко капки лимонов сок. Оставете сместа в хладилника. Когато се охлади, нанесете я около очите като маска и я оставете да действа десетина минути. След това почистете леко с памучен тампон. Очите изглеждат отпочинали, погледът сияе.

Подмладяване на лицето

Утайката от кафе в съчетание с яйчния белтък осигурява повдигащ ефект върху овала на лицето. Можете да добавите и малко мед. Нанесете сместа върху лицето и шията и оставете маската да действа в продължение на 10 минути. После изплакнете.

Ръце без кухненски миризми по тях

Ако сте готвели с лук, чесън и други силни подправки, можете да премахнете миризмата от ръцете си, като вземете в шепи малко кафена утайка и разтъркате кожата. След това изплакнете с вода.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply