Какво да похапваме в офиса без да напълнеем?

Хапването в офиса, особено ако не внимаваме, може да се превърне във вреден навик, който да ни донесе и няколко излишни килограми в повече, пише Мениджър. Как да се храним здравословно, без да страда фигурата ни? Ето някои идеи:

Орехи с подправки – в купа смесете олио и подправки по ваш вкус. Разбъркайте добре, добавете и орехите. Запечете орехите във фурната за около 5 до 10 минути.

Зелен боб – зеленчукът все повече идва на мода заради съдържащите се в него протеини, желязо, фибри и магнезий. Освен това е идеален, за да засити глада ни.

Моркови – те убиват глада ни на момента. По желание може да ги приготвите вкъщи, като ги измиете, обелите и нарежете на малки парченца.

Нар – може да изроните вътрешността на плода още у дома, да го изсипете в купа и да се насладите на червения плод на работното си място.

Хранителни блокчета от зърнени култури и шоколад – смесете 100 грама фурми, една лъжичка сусамени семена и 30 грама кашу ядки в кухненския робот. Добавете към сместа 3 лъжички царевица и 3 лъжички овес. Разбъркайте добре и изсипете сместа в тава, покрита предварително с хартия за печене. Отгоре сложете още един лист хартия за печене. С помощта на нож може да придадете желаните от вас форми на барчетата. Оставете ги в хладилника за 2 часа, за да стегнат. След това ги извадете и ги потопете в шоколад и отново ги оставете да стегнат във фризера.

Ябълка с канела – обелете ябълката и я нарежете на малки парченца. Сложете я за около 2 минути в микровълновата фурна. Извадете я и я поръсете с канела.

Чипс от банани – обелете бананите и ги нарежете на фини кръгчета. След това ги сложете във фурна, предварително загрята на 180 градуса, като ги осолите с чесън на прах и сол по ваш вкус.

Боровинки – много полезни, боровинките могат да убият глада ни бързо и да ни заситят.

Печена соя – много е полезна за хората, страдащи от високи нива на холестерол.

Кисело мляко – ако ви харесват млечните храни, киселото мляко е един добър вариант за храна на работното място. Освен това, винаги можете да добавите пресни или сушени плодове в него и да му се насладите.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply