4 растения, които ще изпълнят дома ви с цвят, дори и през зимата

Ако искате да внесете цвят в градината или дома си през есента и зимата, тези четири от растенията цъфтят, дори и в най-студените дни от година, пише Розали.

Джел (Самодивски чемшир)

Тези храсти трябва да бъдат засадени през пролетта, но през зимата стават много красиви. Един от сортовете джел или познат още като самодивски чемшир е широколистно джудже, който губи листата си през есента.

Хамамелис (Вирджински орех)

Този храст има разкошни оранжеви цветя, които цъфтят от октомври до декември. Цветовете му са не само зашеметяващо красиви, но и са изключително ароматни. В аптеките можете да го откриете под формата на гранули, които са съдържат себе си извлек от кората и корените на младите растения. Хамамелисът обича влажна почва и пряка слънчева светлина.

Хризантеми

Можете да откриете сортове хризантеми, които ще цъфтят до края на ноември. Тези растения са издръжливи и обикновено запазват цъфтежа си до първата слана. Ако не харесвате типичните хризантеми,които можете да откриете във всеки цветарски магазин, не се тревожете, защото има много опции. Повечето хора не осъзнават, че хризантемите се предлагат в много различни форми, размери и цветове.

Декоративни чушки

Тези растения са забавни за гледане и чудесни за използване като акцент на вашия цветарник. Те се предлагат в няколко различни форми, размери и цветове. Ако търсите нещо, което да не изглежда сякаш е взето от кухнята на баба ви, вижте сорта „Черна перла“ – впечатляващите й тъмнолилави плодове, правят растението наистина уникално.

Плодовете на декоративните чушки са отровни, ето защо внимавайте, когато избирате къде да го позиционирате.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply