Райската ябълка е много ценен плод, в който се съдържа голямо количество полезни вещества: витамини А, В и С, йод и желязо. Те са особено полезни през есента, тъй като поддържат имунната и нервната системи и помагат на организма да се защити от различни инфекции, твърдят диетолозите, пише Дарик.
Райската ябълка трябва да се яде сурова, като 2-3 плода са напълно достатъчни за седмица.
Този плод е много полезен за хора с анемия или сърдечно-съдови заболявания. Райската ябълка има ниско съдържание на киселини, затова не вреди на хора с язва или разстройство на стомашно-чревния тракт.
Все пак има и такива, за които райската ябълка може да бъде опасна. Лекарите предупреждават, че плодът трябва да се избягва от хора с проблеми с панкреаса или камъни в бъбреците.
Не повече от един плод на ден могат да си позволят болните от диабет, тъй като простите въглехидрати могат да предизвикат засилено отделяне на инсулин. Ако сте здрави, обаче, можете смело да си похапвате и по три райски ябълки дневно.