Лесни домашни рецепти за дълги и обемни мигли

Коя жена не би желала да има обемни и изкусителни мигли? А какво по-добро от естествените дълги и красиви мигли? Добрите новини са, че има как да се сдобиете с така желаните мигли, без да използвате изкуствени.

Ще ви представим някои лесни домашни рецепти, с които може да имате мечтаните мигли.

1. Рициново масло

Нуждаете се от 1 – 2 капки рициново масло, 1 капка лавандулово масло, което може да се замени от масло от розмарин или от чаено дърво, или от гроздови семки. Трябва ви и една чиста четка за спирала.

Смесете съставките и нанесете върху миглите. Оставете през нощта. Освен рициново масло, можете да използвате и други, в това число зехтин, бадемово масло, арганово масло, кокосово и масло от жожоба.

Тези масла подхранват космите и космените фоликули. Правете това в продължение на няколко дни и скоро ще се радвате на дълги и плътни мигли.

2. Зелен чай

Нуждаете се от 1 чаена лъжица листа от зелен чай и чаша топла вода.
Още по темата Тайни, които ще ви помогнат да откриете идеалния парфюмВдъхновение в красотата: Златният грим на Джиджи
Сложете листата във водата и ги оставете за няколко минути. След като водата изстине, нанесете от нея върху миглите. Останете така през цялата нощ.

Съхранявайте остатъка от зеления чай в херметически затворен контейнер в хладилника. Можете да го използвате през следващите 3-4 дни.

Антиоксидантите, които се намират в зеления чай, стимулират здравословния растеж на миглите.

3. Витамин Е

Нужни са капсули с витамин Е. Течността от капсулата се нанася върху миглите и се оставя така за 3 – 4 часа или за цяла нощ.

Антиоксидантните свойства на този витамин стимулират растежа на косъма. Подобрява и кръвообращението към космените фоликули.

Източник: tialoto.bg

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply