7 знака, че прекалявате със захарта

Вижте кои са 7-те знака, че прекалявате със захарта:

1. Винаги ви се яде сладко

Хапването на сладко е порочен кръг. Колкото повече ядете, толкова повече апетит имате към всичко със захар. Яденето на сладко е като наркотик. Изпитвате рязко удоволствие, а после внезапен спад, подобно на вълна, която ви издига, а след това сваля надолу. За да намалите апетита си към сладко, трябва да си наложите строги правила в кои дни можете да ядете и в кои – не.

2. Чувствате се уморени през деня въпреки че сте се наспали

Нивата на енергия са стабилни и постоянни, когато кръвната захар е стабилна. А приемът на сладко нарушава този баланс. Това води до големи приливи и още по-големи отливи на енергия.

3. Водите неуспешна борба срещу пъпките

Честата поява на пъпки при някои хора се свързва със завишения прием на сладки храни. Причината е в рязкото покачване на инсулина, причинено от захарта. Ако днес, например, хапнете обилно сладки храни, то само след 1 или 3 дни това ще се отрази на кожата. Пъпките, резултат от много захар, се появяват обикновено по лицето или гърба.

4. Напълнявате

Захарта носи много калории, но без протеини и фибри. Не ви засища и води след себе си желание за още. След всичко казано, не е изненада, ако качвате килограми, нищо че ядете нормални 3 ястия дневно. Ако между тях редовно вмъквате храни със захар, кантарът бързо ще го отрази.

5. Чувствате се подути

Лошите бактерии в чревния микробиом обичат да хапват сладко, също като вас. Хранейки се, тези лоши бактерии образуват газове, които ви карат да се чувствате подути.

6. Разболявате се по-често от обикновено

Знаете ли, че след като сте хапнали сладко, за кратко имунитетът ви е отслабен? Колкото по-често ядете сладко, толкова по-слаби са защитните сили на организма ви. Настъпи ли сезонът на грипа, трябва да намалите приема на захар, за да сте по-устойчиви на вирусите.

7. Имате проблеми със съня

Яденето на храни със захар вечер води до приливи на енергия и то в часове, когато тялото ви трябва да забави ритъма си и да се приготви за сън. Избягвайте яденето на сладко поне 3 часа преди лягане.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply