Как да предложим брак?

Когато усещате, че сте открили правилния човек и сте уверени, че искате да прекарате живота си заедно с него, идва ред на направите една важна крачка – предложението за брак. Този спомен е толкова важен и сантиментален за всяка двойка, колкото и самата сватба. Затова не подценявайте предложението. Трябва внимателно да обмислите детайлите и да организирате всичко, за да зарадвате любимия човек и да му покажете колко специален е той за Вас. Ако сте решили да предприемете това действие, но все още не знаете как да го направите, в тази статия сме събрали няколко практични съвета, които ще Ви помогнат.

Кой на кого да предложи? 

Разбира се, традицията повелява мъжът да е този, който да падне на колене с годежен пръстен в ръка. Затова и много дами с трепет очакват техният партньор най-накрая да събере смелост и да им предложи. Е, понякога чакането се оказва твърде дълго. Ако сте от находчивите дами, които не се страхуват да нарушават правилата, то спокойно бихте могли да смените ролите и да направите предложение за брак на Вашата половинка. Това по всяка вероятност ще остане един от емблематичните моменти във връзката Ви, за който с усмивка ще разказвате на Вашите наследници. 

Кога да предложим? 

Няма еднозначен отговор на този въпрос, тъй като всяко предложение е уникално и различно. Все пак, направете тази крачка само ако наистина се чувствате готови. Това е сериозно решение, затова не постъпвайте първосигнално и безотговорно. Някои хора предпочитат да поживеят няколко години, други са готови да се омъжат още след няколко месеца. Когато подходящото време дойде, Вие ще разберете.

Какъв пръстен да изберем?

Годежният пръстен е задължителен елемент на всяко предложение за брак. По тази причина, той е едно от нещата, за който трябва да помислите най-напред. Не забравяйте, че той ще краси ръката на любимата жена дълги години наред. Преди обаче да мислите за модела, първо трябва да знаете размера на пръстена. Затова тайно разгледайте колекцията от бижута на приятелката Ви и опитайте да откриете пръстен. Ако тя по принцип не носи такива бижута, тогава помолете приятелките ѝ за помощ. Те със сигурност ще измислят удачен начин да вземат размера. 

След това вече идва ред да изберете как ще изглежда. Един от вариантите е да купите готов пръстен от бижутерски магазин. Ако искате да бъдете още по-оригинални, тогава може да направите годежен пръстен по поръчка. Така си гарантирате, че единствено Вашата любима ще притежава това уникално бижу. 

Другото важно нещо е металът, от който ще бъде изработен. Популярните варианти са златни или сребърни пръстени. Разбира се, бялото злато също е подходящ вариант. Най-практичният начин, е да обърнете внимание на бижутата, които тя редовно носи и заложете на същия метал, за да си отиват. 

Как да предложим?

Вариантите тук са изключително много. Започнете с това къде ще направите предложението – вкъщи, мястото, на което сте се целунали за пръв път или пък далечна дестинация, която винаги сте си мечтали да посетите заедно. Решете дали искате това да бъдете само двамата, или в компанията на семейството и приятели. Постарайте се на го направите уникално и различно, точно каквато е и вашата връзка. 

Какво да не правим?

Няма строго установени правила, но все пак бихме Ви дали няколко съвета относно неща, които да не правите. Едно от тях е свързано с датите. Не са малко хората, които правят предложение на Коледа или рожден ден, но по-добре помислете за дата, която да има специално значение за Вас двамата. Също така, избягвайте прекалено баналните неща като пръстен в чаша с шампанско или торта с надпис “ще се омъжиш ли за мен”. Вашата половинка със сигурност ще оцени усилията, които сте положили, за да направите предложението специално. 

Коментирай чрез Facebook

Вашият коментар