Неща, които маникюристката няма да ви каже

Всяка професия си има своите тайни. Розали сподели 7 неща, които маникюристката няма да ви каже.

Кожата ви може да се инфектира

Малцина осъзнават, че е възможно да получат инфекция след посещение в салона за маникюр. Дори да няма кръв или порязване, малките „клъцвания“ на кожичките ви правят уязвими. Ако пък сте отишли в салона с порязване, одраскано от котката у дома или сцепени кутикули, това са входове са бактериите.

Само автоклавът осигурява 100% стерилизация

Посещавали ли сте салон за маникюр, в който инструментите се вадят от автоклав? Може би малцина от вас. В повечето случаи инструментите се почистват със спирт. Истината обаче е, че единственият сигурен начин за стерилизация са автоклавите (стерилизатори).

Не винаги им се говори с вас

Малко маникюристки ще си го признаят, но истината е, че през по-голямата част от времето не им се говори с вас. Те не са там да ви развличат и забавляват, нито да се погрижат времето ви да мине по-бързо и весело. Признайте пред себе си, дали на вас ще ви е приятно, да говорите с някого, докато опитвате да си свършите работата. Въпреки това контактът с клиента е една от причините мнозина да се връщат при същата маникюристка.

Не всички инструменти могат да се стерилизират

Дори в салона да има автоклав, не всички инструменти могат да се стерилизират. Автоклавът може да стерилизира само металните инструменти. Пилите не могат. Смята се, че за всеки клиент трябва да се използва отделна пила, което се прави на много малко места. Ако маникюристката ви е близка, може да я помолите да работи с инструменти, които си носите от вкъщи.

Не се бръснете точно преди педикюр

Бръсненето и епилирането точно преди педикюр може да доведе до порязвания или ранички. Както вече споменахме, така се повишава рискът от инфекции. Много жени се бръснат точно преди посещение при маникюристката, защото се притесняват как ще изглеждат краката им. Ако маникюристката ви е истински професионалист, гарантирано няма да обръща внимание на подобни дреболии.

Понякога разреждат лака

Заради честото и продължително отваряне, понякога лакът за нокти се сгъстява. Ако това се случи у дома, понякога добавяме малко лакочистител, вместо да изхвърлим лака. Е, в някои салони не е много по-различно. Разреденият с лакочистител или ацетон лак за нокти не е толкова дълготраен.

Не трябва да режете кутикулите

Ако маникюристката ви е професионалист, то тя никога няма да ви предложи да реже кожичките на ноктите. Кутикулите защитават ноктите и кожата и не са на мястото си случайно. Изрязването им отваря кожата за инфекции и бактерии. Освен това, веднъж започнете ли да режете кожичките, трудно ще се върнете назад. Добрият маникюрист ще отдели повече време, но ще избута кутикулите, вместо да ги реже.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply