5 почистващи антибактериални продукта, които винаги да имате под ръка

На пазара има стотици почистващи препарати – от био препарати, които няма да навредят на околната среда, до химически продукти, които твърдят, че заличават всички микроби от първото използване, пише Розали. Наистина е трудно да решите в кои марки да инвестирате. Ако се интересувате от най-ефективната дезинфекция на дома си, тогава вижте тези няколко елемента, които можете да вземете предвид за включване към вашия собствен арсенал:

1. Течен сапун за ръце

Тъй като твърдият сапун може да разпространи инфекции от един човек на друг, винаги избирайте течен сапун. Препоръчва се да използвате чиста течаща вода за старателно измиване на ръцете си, след което да ги изсушите. Докато дезинфектантът за ръце не винаги е идеален за убиване на микроби, можете да използвате дезинфекциращ препарат на базата на алкохол, докато сте навън и да се миете с течен сапун, когато се приберете вкъщи.

2. Чиста кърпа за ръце

Когато сушите току-що измитите си ръце с кърпа за ръце, която някой друг вече е използвал, вие се излагате на микроби, които потенциално биха могли да ви разболеят – някои вируси и бактерии могат да живеят върху тъканите от осем до 12 часа. След като измиете ръцете си, винаги е най-добре да използвате нова кърпа – дори и вашата да изглежда чиста.

3. Антибактериален спрей или кърпички

За повърхности, които в контакт с храни като плотове, съдове и прибори за хранене, използвайте антибактериален препарат и след това изплаквайте обилно с чиста вода. За големи повърхности като плотове или маси, които не могат лесно да се изплакнат, се препоръчва почистване с препарат по ваш избор, след което дезинфекцирате с антибактериален спрей на основата на белина или с дезинфектиращи кърпички.

4. Добър почистващ препарат за баня

Областите с високо съдържание на влага са привлечени от мухъла и плесента, и двете могат да допринесат за здравословни проблеми като дразнене на кожата или проблеми с дишането.

За да се предпазите от образуването на плесен в дома ви използвайте продукти, които поддържат чисти и сухи влажните повърхности, като плочки за баня или душове.

5. Почистващи кърпи за еднократна употреба

Традиционната ви кърпа от микрофибър е добра за повечето ежедневни бъркотии. Но ако основната ви цел е да предотвратите разпространението на микроби, когато почиствате зоните с по-висок риск в дома си (или по време на високорисков период като грипния сезон), най-добре е да използвате опцията за еднократна употреба – евтино и винаги под ръка кухненското хартиено руло ще бъде много по-сигурно за разлика от микрофибърната кърпа, тъй като микробите преминават върху кърпата и след това се разпространяват до следващата повърхност, която избършете.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply