Китаристът на Queen Брайън Мей оцеля след инфаркт

Брайън Мей се възстановява след инфаркт.

72-годишният китарист на Queen публикува видео в Инстаграм, в което споделя подробности за преживения здравословен проблем, който идва, след като по-рано през месец май музикантът разкри, че е получил разкъсване на седалищните си мускули, докато е градинарствал.

Мей заявява, че травмата не е единствената причина за неговата „агония“, която е продължила седмица, след като лекарите са констатирали първоначалния проблем.

„Не можех да повярвам колко силно ме боли. В крайна сметка, ми направиха ядрено-магнитен резонанс, но този път на долната част на гръбнака. Имах притиснат седалищен нерв, доста силно компресиран, и затова имах чувството, че някой забива отвертки в гърба ми.“

Изпълнителят казва, че „сега е много по-добре“ и живее без тази „мъчителна болка“, но че има да сподели още нещо за здравето си. Докато казва, че се смята за „много здрав човек“, споделя, че е преживял „малък сърдечен удар“ по време на лечението на болките в гърба си.

„Не е нещо, което ми нанесе някаква вреда. Бяха 40-минутни болки и стягане в областта на гърдите и онова чувство в ръцете, потих се много. Прекрасният ми лекар ме закара до болницата.“

След направени изследвания, се установява, че три артерии са запушени и има опасност притокът на кръв към сърцето на Мей да спре. Музикантът споделя, че е бил посъветван да му се направи операция и да му се постави троен байпас. Но по препоръка на други лекари, Мей е избрал да му се поставят три стента.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply