Какво да не допускате, ако искате да имате здрава кожа

Мнозина започват да се тъпчат с шоколад, или с всъщност всякакви сладки храни, когато са изправени пред предизвикателство в живота си. Но прекалената консумация на сладко няма да ви помогне да вземете правилното решение, а ще доведе до няколко излишни килограма и лоша кожа.

Това е само една от най-честите грешки в храненето, които задължително трябва да не се повтарят повече. Ето какво да не допускате:

  • Хапването на прекалено много храни със захар. Лош ден за повечето от нас означава консумация на сладолед или нещо сладко. Но този избор може просто да влоши още повече лошия ви ден, ако вземете под внимание какво се случва с кожата ви. Храните с добавена захар повишават кръвната захар и причиняват хронично възпаление в организма, което възпрепятства естественото производство на колаген.
  • Хапването на изобилие от храни, съдържащи нишесте. Честото ядене на храни като бял хляб, макаронени изделия и бял ориз причиняват бързи скокове на кръвната захар, което води до възпаление в организма. Този процес произвежда ензими, които разграждат колагена и еластина, давайки ви увиснала кожа и бръчки.
  • Честото пиене на подсладени газирани напитки. Точно както в храната, захарта, която се намира в течностите, може да допринесе за преждевременното стареене, акне и други възпалителни състояния на кожата.
Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply