Пица за любителите на месото

Време за приготвяне: 1 ч. 40 мин. Порции: 2 порции.

Вкусна рецепта за пица със здравословна основа от просо и тапиока, гарнирана с доматен сос, сирене, пеперони, салам. Тази бърза и лесна рецепта за пица наистина е за любителите на месото.

Необходими продукти:

100 гр. брашно от просо

100 гр. брашно от тапиока

100 гр. Соево мляко

5 гр. Чесън на прах

5 гр. Бакпулвер

Сол на вкус

75 гр. Доматен сос

35 гр. Сирене моцарела

10 гр. Прошуто

10 гр. Пеперони

20 гр. Салам по ваш избор

2 гр. Розмарин

20 мл. зехтин

Начин на приготвяне:

Направете тестото за пица с брашната от просо и тапиока, чесъна на прах, соевото мляко, бакпулвера, вода и подправете със сол. След като тестото си почине 20 минути, оформете на малки топчета и разточете пицата на тънък слой.

Леко запечете блата за 2 минути. След като го извадите, го намажете с доматения сос и сиренето моцарела, запечете отново. След 2-3 минути добавете пепероните, саламите и отново запечете. След като е напълно готова, я разрежете и подредете върху всяко парче пица парче прошуто. Сервирайте, докато пицата е топла.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply