Италианска вкусотия, тази рецепта е задължителна за любителите на тестените изделия. Перфектна рецепта за закуска, тази вегетарианска багета ще заплени сетивата ви с вкусна маслинова паста, пармезани и моцарела, заедно с домати конфи и босилек.
Необходими продукти:
1 голяма багета, нарязана на филийки
20 гр. Маслинова паста
35 гр. Грилован артишок
5 гр. Нарязана рукола
50 гр. Домати конфи
Няколко листа босилек
Няколко листа мента
20 гр. Тиквички
30 гр. Козе сирене
8 гр. Пармезан
20 гр. Моцарела
Начин на приготвяне:
Намажете маслиновата паста върху препечените филийки багета равномерно. На някои от филийките подредете грилования артишок и гарнирайте с пармезан. Други гарнирайте с доматите кофни и моцарелата, добавете лук, чесън и босилек. На останалите подредете козето сирене, грилованите тиквички и гарнирайте с листа мента.
Подредете брускетите на дървена дъска и сервирайте.